GA+kuhinje

Pražena govedina z zelenjavo

Pražena govedina z zelenjavo

Čas priprave: 25 minutKoličina: 4 osebeZahtevnost: 2/5 Sestavine: 600 g govejega mesa ½ šopka mlade čebule 2 stroka česna ½ kumare 2 korenčka 3 žlice olja 250 ml čiste goveje juhe 4 žlice crème fraîche ali kisle smetane 2 žlički hrena Sol Poper 1 žlička mešanih nasekljanih zelišč Priprava: 1. Korenčke zdrgnemo in…
Saltimbocca

Saltimbocca

Čas priprave 15 minKoličina: 4 osebeZahtevnost: 2/6 Sestavine: 4 telečji zrezki po 150 g Sol Črni poper 1 šopek žajblja 8 zelo tankih rezin pršuta 3 žlice oljčnega olja 125 ml belega vina 100 g crème fraîche ali kisle smetane 1 žlica koruznega škroba sladkor Priprava: 1. Zrezke operemo in…
Bučna pita

Bučna pita

Čas priprave: 30 minKoličina: 16 kosovZahtevnost: 4/6 Sestavine: 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa 800 g buče hokaido 1 rdeč čili 150 g crème fraîche ali kisle smetane 100 ml sladke smetane 3 jajca Sol Poper Kajenski poper 200 g kozjega sira Moka za posip delovne površine Maslo za premaz pekača in drobtine za…
Telečji zvitki z bučkami

Telečji zvitki z bučkami

Čas priprave: 20 minKoličina: 4 osebeZahtevnost: 2/6 Sestavine: 2 ali 3 bučke 8 telečjih zrezkov po 80 g sol poper ščepec rdeče paprike v prahu 8 lističev žajblja olje za cvrtje Priprava: 1. Bučke operemo, odrežemo konce in jih vzdolžno narežemo na rezine. 2 minuti jih blanširamo v vreli slani vodi, nato jih…
Črni gozdiček v kozarcih

Črni gozdiček v kozarcih

Čas priprave: 30 minKoličina: 4 osebeZahtevnost: 1/6 Sestavine: 150 g svežih češenj 150 g maskarponeja 300 g višnjevega jogurta 50 g višnjeve marmelade 1 ščepec cimeta 8 žlic mleka 3 žlice kakava v prahu 2 žlici sladkorja v prahu  100 g čokoladnega biskvita (npr. oblatov)  Naribana čokolada za okras Priprava: 1. Češnje operemo…
Postrv v hrenovi omaki s smetano

Postrv v hrenovi omaki s smetano

Čas priprave: 30 minKoličina: 4 osebeZahtevnost: 3/5 Sestavine: 4 fileji rdeče postrvi (po 180g) sol, poper 2 eko limoni 400 ml sladke smetane 2 rumenjaka 3 žličke naribanega hrena 1 šopek kopra Maslo za premaz pekača Priprava: Pečico segrejemo na 200 °C (pri peki z ventilatorjem na 180 °C). Fileje…

Klasična omleta

Čas priprave: 5 minKoličina: 4 osebeZahtevnost: 1/6 Sestavine: 8 jajc sol, poper4 žlice masla Priprava: Pečico segrejemo na 50 stopinj. V skledi z metlico stepemo jajca ter jim dodamo sol in poper. V ponvi s prevleko prosti prijemanju pri srednje močni temperaturi stopimo 1 žlico masla. Ko se začne peniti, zlijemo približno četrtino…
Gratinirani špageti s špinačo

Gratinirani špageti s špinačo

Čas priprave: 30 minKoličina: 4 osebeZahtevnost: 2/6 Sestavine: 250g špagetov 500g špinače 2 čebuli 150g šampinjonov 1 žlica masla 100g suhe salame v kosu 150g kuhane šunke Sol, poper 100g naribane gavde, maslo za premaz pekača Priprava: 1. Po navodilih na embalaži v velikem loncu z osoljeno vrelo vodo skuhamo špagete al dente.…
Losos z zelišči

Losos z zelišči

Čas priprave: 30 minKoličina: 4 osebeZahtevnost: 2/6 Sestavine: 700g lososa brez kože 150 g kozje skute 3 žlice drobtin Sol, sveže mleti poper 1 šopek peteršilja 1 šopek kopra 1 šopek krebuljice ½ šopka lušterka 1 pest kreše 1 žlica brusnične marmelade 2 žlici jabolčnega kisa 2 žlici repičnega olja Maslo za premaz…
Solata z jagnječjimi ledvičkami

Solata z jagnječjimi ledvičkami

Čas priprave: 25 minutPosamezna porcija vsebuje:okoli 200 kcal/837 kJ25 g B, 8 g M, 2g OH Sestavine za 4 osebe: 125 g solatne mešanice s cvetovi 3 stroki česna, 600 g jagnječjih ledvičk, 3 žlice oljčnega olja, 80 ml suhega šerija, 4 žličke brusnične marmelade, sol, poper 1. Mešano solato…
Burrata s sladko kislo spomladansko zelenjavo

Burrata s sladko kislo spomladansko zelenjavo

Čas priprave: 15 minutKoličina: 4 osebeZahtevnost: 1/6 Sestavine: 100g zgornjih delov špargljev 100g stročjega fižola 3 mlade čebule 16 redkvic 2 krogli burrate prgišče rukole 11 mladih korenčkov ekstra deviško oljčno olje Tekočina za vlaganje: 1,5 dl belega vinskega kisa 1,5 dl vode 75g sladkorja v prahu 1 žlička rumenih gorčičnih semen hrustljav…
Bombetke s sirom in semeni

Bombetke s sirom in semeni

Za 4 osebe: 125 g solatne mešanice s cvetovi 3 stroki česna, 600 g jagnječjih ledvičk, 3 žlice oljčnega olja, 80 ml suhega šerija, 4 žličke brusnične marmelade, sol, poper Mešano solato operemo in posušimo. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Jagnječje ledvičke splaknemo, jih obrišemo in narežemo na kocke.…

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]