Čas priprave: 30 min
Količina: 16 kosov
Zahtevnost: 4/6
Sestavine:
– 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa
– 800 g buče hokaido
– 1 rdeč čili
– 150 g crème fraîche ali kisle smetane
– 100 ml sladke smetane
– 3 jajca
– Sol
– Poper
– Kajenski poper
– 200 g kozjega sira
– Moka za posip delovne površine
– Maslo za premaz pekača in drobtine za posip
Priprava:
1. Listnato testo odtajamo, nato ga razprostremo po pomokani delovni površini. Bučo operemo in obrišemo, nato jo skupaj z olupkom narežemo na rezance. Pečico segrejemo na 200 °C (pri peki z ventilatorjem na 180 °C).
2. Čili operemo, odstranimo semena in ga na drobno nasekljamo. V skledi ga zmešamo s crème fraîche, sladko smetano in jajci. Začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom. Sir razrežemo na majhne kocke in ga vmešamo v smetano z jajci.
3. Okrogel pekač premera 26 cm premažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Nanj položimo testo, z vilicami večkrat prebodemo dno in damo v pečico za 3 minute.
4. Testo obložimo z bučo, nato pa prelijemo z mešanico smetane in jajc. V pečici pečemo 35 minut. Postrežemo skupaj z zeleno solato.