Čas priprave: 30 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 1/6
Sestavine:
– 150 g svežih češenj
– 150 g maskarponeja
– 300 g višnjevega jogurta
– 50 g višnjeve marmelade
– 1 ščepec cimeta
– 8 žlic mleka
– 3 žlice kakava v prahu
– 2 žlici sladkorja v prahu
– 100 g čokoladnega biskvita (npr. oblatov)
– Naribana čokolada za okras
Priprava:
1. Češnje operemo in osušimo, jih prerežemo na pol in izkoščičimo.
2. V skledi zmešamo maskarpone, jogurt, marmelado in cimet. V drugi skledi zmešamo mleko, kakav in sladkor. Čokoladni biskvit narežemo na kocke, jih damo v tretjo skledo in prelijemo s kakavom.
3. Napolnimo 4 kozarce z izmeničnimi plastmi maskarponejeve zmesi, češenj in biskvita (končamo z maskarponejevo zmesjo). Preden postrežemo, okrasimo z naribano čokolado.