Čas priprave: 20 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 2/6
Sestavine:
– 2 ali 3 bučke
– 8 telečjih zrezkov po 80 g
– sol
– poper
– ščepec rdeče paprike v prahu
– 8 lističev žajblja
– olje za cvrtje
Priprava:
1. Bučke operemo, odrežemo konce in jih vzdolžno narežemo na rezine. 2 minuti jih blanširamo v vreli slani vodi, nato jih oplaknemo pod hladno vodo in osušimo. Pečico segrejemo na 100 °C (pri peki z ventilatorjem na 80 °C).
2. Na vsak zrezek položimo eno rezino bučke. Začinimo s soljo, poprom, papriko in po enim lističem žajblja. Zrezke zvijemo in zvežemo ali prebodemo z zobotrebcem, da se ne odvijejo.
3. V ponvi pri srednje visoki temperaturi segrejemo olje, vanjo damo zvitke in počakamo, da enakomerno porjavijo. Preložimo jih na pekač in v pečici pečemo od 10 do 15 minut. Kot priloga se dobro poda riž z zelenjavo.