Postrv v hrenovi omaki s smetano

Čas priprave 30 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 3/5

Sestavine:

– 4 fileji rdeče postrvi (po 180 g)
– sol, poper
– 2 eko limoni
– 400 ml sladke smetane
– 2 rumenjaka
– 3 žličke naribanega hrena
– 1 šopek kopra
– Maslo za premaz pekača

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 °C (pri peki z ventilatorjem na 180 °C). Fileje postrvi oplaknemo in osušimo. Solimo in popramo. Z maslom namažemo globok pekač in vanj položimo fileje enega poleg drugega.

2. Limoni operemo in obrišemo. Eno limono narežemo na rezine in shranimo za pozneje. Naribamo skorjico druge limone in jo v skledi zmešamo s sladko smetano, rumenjaki in hrenom. Koper operemo in osušimo. 4 vejice prihranimo za okras. Preostanek na drobno nasekljamo in vmešamo v omako.

3. Fileje postrvi premažemo s hrenovo omako in damo v pečico na zgornje vodilo za 15 min. Okrasimo z rezinami limone in vejicami kopra. Takoj postrežemo, najbolje s kuhanim krompirjem in z zeleno solato.

MORDA VAS ZANIMA TUDI