GA+kuhinje

Postrv v hrenovi omaki s smetano

Postrv v hrenovi omaki s smetano

Čas priprave: 30 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 3/5

Sestavine:

  • 4 fileji rdeče postrvi (po 180g)
  • sol, poper
  • 2 eko limoni
  • 400 ml sladke smetane
  • 2 rumenjaka
  • 3 žličke naribanega hrena
  • 1 šopek kopra
  • Maslo za premaz pekača

Priprava:

Pečico segrejemo na 200 °C (pri peki z ventilatorjem na 180 °C). Fileje postrvi oplaknemo in osušimo. Solimo in popramo. Z maslom namažemo globok pekač in vanj položimo fileje enega poleg drugega.

Limoni operemo in obrišemo. Eno limono narežemo na rezine in shranimo za pozneje. Naribamo skorjico druge limone in jo v skledi zmešamo s sladko smetano, rumenjaki in hrenom. Koper operemo in osušimo. 4 vejice prihranimo za okras. Preostanek na drobno nasekljamo in vmešamo v omako.

Fileje postrvi premažemo s hrenovo omako in damo v pečico na zgornje vodilo za 15 min. Okrasimo z rezinami limone in vejicami kopra. Takoj postrežemo, najbolje s kuhanim krompirjem in z zeleno solato.

Če iščete jed, ki vas bo očarala s svojo preprostostjo in izjemnim okusom, je postrv v hrenovi omaki s smetano prava izbira.
Nejc

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]