GA+kuhinje

Klasična omleta

Čas priprave: 5 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 1/6

Sestavine:

  • 8 jajc
  • sol, poper
    4 žlice masla

Priprava:

Pečico segrejemo na 50 stopinj. V skledi z metlico stepemo jajca ter jim dodamo sol in poper.

V ponvi s prevleko prosti prijemanju pri srednje močni temperaturi stopimo 1 žlico masla. Ko se začne peniti, zlijemo približno četrtino jajčne mase na ponev, ki jo nagibamo, tako da masa v celoti prekrije dno. Pečemo približno 3 minute.

Ko je spodnja stran omlete pečena, zgornja pa še tekoča, potresemo ponev, tako, da ločimo omleto od dna. Obrnemo jo s pomočjo lopatke in pečemo še minuto ali dve.

Omleto pokrijemo in jo damo v pečico, da jo ohranimo toplo. S preostankom jajčne mase spečemo še preostale omlete in takoj postrežemo.

Jajčna omleta - preprosta, a vseeno izjemno okusna jed, ki vedno znova navduši s svojo mehkobo in sočnostjo.
Katarina

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]