Čas priprave: 5 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 1/6
Sestavine:
– 8 jajc
– sol, poper
– 4 žlice masla
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 50 stopinj. V skledi z metlico stepemo jajca ter jim dodamo sol in poper.
2. V ponvi s prevleko prosti prijemanju pri srednje močni temperaturi stopimo 1 žlico masla. Ko se začne peniti, zlijemo približno četrtino jajčne mase na ponev, ki jo nagibamo, tako da masa v celoti prekrije dno. Pečemo približno 3 minute.
3. Ko je spodnja stran omlete pečena, zgornja pa še tekoča, potresemo ponev, tako, da ločimo omleto od dna. Obrnemo jo s pomočjo lopatke in pečemo še minuto ali dve.
4. Omleto pokrijemo in jo damo v pečico, da jo ohranimo toplo. S preostankom jajčne mase spečemo še preostale omlete in takoj postrežemo.