GA+kuhinje

Nakup kuhinje z aparati je dolgoročna investicija

Nakup kuhinje z aparati je dolgoročna investicija

Kuhinje z aparati so seveda esencialni prostor v vsakem domovanju – brez kuhinje z aparati je skorajda nemogoče živeti. V tem prostoru se člani gospodinjstva zadržujejo vsaj dvakrat na dan, nekateri veliko več, ključen pa je za prehranjevanje in socializacijo. Pred nakupom elementov tega prostora je potrebno dobro načrtovati nekaj pomembnih stvari, ki so ključnega pomena. Nakup kuhinje po elementih ali izdelava moderne kuhinje po meri je dolgoročna investicija, ki bo v optimalnih pogojih članom gospodinjstva služila več deset let. Ravno zato je prej potrebno dobro premisliti glede nekaterih lastnosti, kot so dimenzije, slog, praktična uporabnost, varnost in težavnost čiščenja.

Nakup kuhinje z aparati je dolgoročna investicija

Kuhinje po elementih ali moderne kuhinje po meri?

Pri odločanju glede nakupa in opremljanja tega prostora je možnih več rešitev: kuhinje z aparati ali brez njih, kuhinje po elementih ali moderne kuhinje po meri. Vsaka izmed teh opcij ima določene prednosti in slabosti, o katerih se je zelo priporočljivo prej pozanimati, zato se nam zdi prav, da v tem članku izpostavimo nekatere prednosti ter slabosti. O prednostih in slabostih bomo govorili na področju oblikovanja, dimenzij, praktičnosti ter cene. Izbira je odvisna od nekaterih dejavnikov, kot so okus za estetiko, slog ostalih elementov v stanovanju, finančne zmožnosti, predhodno obstoječi aparati in dimenzije prostora.

Nakup kuhinje z aparati je dolgoročna investicija

Lastnosti kuhinj po elementih

Kuhinje po elementih so praktična rešitev, ki zahteva nekoliko manj predhodne koordinacije kot izdelava elementov po meri. Dandanes so na voljo elementi vseh različnih slogov in barv, zato lahko vsak najde takšne že obstoječe elemente, ki bodo estetsko ustrezali prostoru. Dimenzije teh že obstoječih elementov so že določene, zato ni možnosti popolnega prilagajanja prostoru po individualnih željah. Kljub temu pa je te elemente, kot so omare, pulti in predali možno dobiti v več različnih dimenzijah, ki bodo ustrezale vsakemu domu. Nakup že obstoječih elementov je tudi nekoliko bolj praktičen kot izdelava kuhinje po meri, saj vsi elementi pridejo v kompletu in ni potrebnega tolikšnega usklajevanja. Prav tako je ena izmed glavnih prednosti nižja cena, kot bi jo bilo potrebno plačati za izdelavo elementov po meri.

Moderne kuhinje po meri – kakšne so lastnosti?

Kuhinje po meri so personalizirana rešitev, ki pa zahteva nekoliko več predhodne koordinacije kot po elementih. Ta opcija je priljubljena predvsem med tistimi, ki majo nekoliko bolj kompleksne estetske in funkcionalne zahteve ter jim usklajevanje z ostalimi elementi v domu predstavlja visoko prioriteto. Pred vgradnjo je potrebno dobro in natančno izmeriti vse dimenzije prostora ter se s strokovnjaki posvetovati o različnih možnostih. Na srečo je na voljo brezplačni 3D izris, s pomočjo katerega se je lažje predhodno orientirati. Izbor elementov pohištva je lahko zelo dolgotrajen in zapleten proces, ki zahteva veliko pozornosti, zato je ta rešitev nekoliko bolj zahtevna. Ker pa je nakup kuhinje zares dolgoročna investicija, ki se pozna več desetletij in pomembno vpliva na kvaliteto življenja, pa si mnogi želijo imeti takšen prostor, ki je popolnoma prilagojen njihovim preferencam. Nekoliko bolj zahteven proces izdelave pa je tudi razlog, zakaj so elementi po meri nekoliko dražji od že obstoječih.

Nakup kuhinje z aparati je dolgoročna investicija

Se odločiti za kuhinje z aparati ali brez njih?

Pri nakupu elementov pohištva in opremljanju tega prostora je možno elemente kupiti v kompletu z gospodinjskimi aparati in ti bodo tako zelo hitro vgrajeni. Mnogim je ta možnost zelo ljuba, saj na tak način ni potrebno tratiti časa in energije z iskanjem gospodinjskih aparatov ter jih kupovati posebej. Ta rešitev je generalno tudi bolj ekonomična, saj so aparati posebej večinoma dražji kot pa v kompletu. Nakup kompleta z aparati se splača predvsem takrat, kadar se stanovanje ali hišo popolnoma na novo opremlja in še ni obstoječih gospodinjskih aparatov. Ta opcija tudi zagotovi dimenzijsko skladnost vseh elementov z aparati, kar se pri načrtovanju posebej lahko zalomi, saj se včasih spregleda ali napačno zabeleži kakšno vrednost, pri čemer lahko že napačen centimeter zahteva popolnoma novo zasnovo. Nakup gospodinjskih aparatov ali elementov posebej pa je bolj primeren za tiste, ki prenavljajo ali nakupujejo le pohištveni del svojega prostora, pri čemer bodo uporabili predhodne aparate. Prav tako je ta opcija primernejša za tiste, ki imajo posebne preference pri gospodinjskih aparatih in imajo točno nagledan model gospodinjskega aparata, ki si ga želijo. V tem primeru se pomivalni stroj, štedilnik, pečica ali hladilnik dokupijo posebej. To zna biti generalno gledano nekoliko dražje, koristno pa se je tudi posvetovati s strokovnjaki.

Nakup kuhinje z aparati je dolgoročna investicija

Posvet s strokovnjaki

Ne glede na to, ali kupujete kuhinje z aparati ali brez njih, takšne po elementih ali popolnoma po meri, pred takšno veliko in finančno zahtevno odločitvijo se je potrebno posvetovati s strokovnjaki, ki imajo na tem področju dolgoletne izkušnje ter lahko po najboljših močeh pomagajo sprejeti pravo odločitev. Ena izmed zelo uporabnih funkcij je brezplačni 3D izris, ki je dostopen na spletni strani GA kuhinje. S pomočjo tega izrisa se lahko zelo dobro pripravi podlago za izbor in vgradnjo elementov v prostor, potrebno je le doma izmeriti potrebne dimenzije in izris se hitro opravi. Za več informacij pa smo vam na voljo tako preko spleta kot tudi v našem salonu!

Nakup kuhinje z aparati je dolgoročna investicija

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]