GA+kuhinje

Xeno Lino 416 brezročajna moderna kuhinja

Specifike modernih kuhinj

Moderne kuhinje; kateri so njihovi skriti aduti? Odločili smo se, da vam predstavimo najznačilnejše karakteristike modernih kuhinj, ki le-te delajo zares posebne. Če vas na tem mestu vprašamo, po katerih atributih bi prepoznali moderno kuhinjo, bi vas zagotovo večina odgovorila, da so to ravne linije. Res je, ravne linije, ki se kot neprekinjena črta rišejo čez vse elemente, dajejo minimalističen pridih, ki v prostoru pričara prav posebno doživetje. Do minimalističnega, modernega izgleda, pridemo prav z brezročajnimi omarami in predali, ki pri tovrstnih kuhinjah nadomeščajo klasične ročaje. Pri modernih kuhinjah govorimo o skritih ročajih, ki pravzaprav niso ročaji v dobesednem smislu, ampak gre za drugačen rez materiala, ki med dvema enotama (pult in predali ali dvoje vrat omare), pušča prazen prostor, režo. Druga različica pri brezročajnih elementih pa so integrirani ročaji, pri katerih že sama ličnica vsebuje vdolbljeno režo na vrhu, kar omogoča nemoteno odpiranje vrat in predalov.

moderna kuhinja črne barve brezročajna

Moderno kuhinjo boste nemudoma prepoznali tudi po vertikalni oziroma navpični poravnavi. Pult in predali pod njim ostajajo v isti liniji, kar je bistvena stilska razlika od klasičnih kuhinj, kjer pult vedno sega malenkost čez ogrodje in fronte, ter tako ustvarja previs. Navpično poravnavo izpostavijo tudi visoke omare, vrata vgradnega hladilnika ali pečica na višini. Vodoravno poravnavo pa seveda ustvarijo prej omenjeni brezročajni predali in nižje omare. Profil take kuhinje lahko nekoliko popestrimo z ustreznimi barvami. Prehod med kuhinjsko ličnico in naslednjim elementom, ki skupaj tvorita skriti ročaj, je na voljo v večih barvah, dodajo pa se mu lahko tudi led luči. Razpoložljive barve so peščena, črna, magnolija, inoks, bela in njene variacije. Led luči, ki se lahko dodajo vsem prehodom, znatno prispevajo h modernemu izgledu, ker še dodatno poudarijo ravno linijo in osvetlitev delov, kjer se odpirajo posamični kuhinjski elementi.

moderna brezročajna kuhinja sive barve

Ste se kdaj vprašali, kako so lahko moderne kuhinje, ki imajo vse predale v isti liniji, tudi funkcionalne? Odgovor je v številnih možnih kombinacijah skritih predalov, ki omogočajo brezhibno organizacijo sestavin in kuhinjskih pripomočkov po vaših željah. Skriti predali omogočajo da ohranite minimalističen, moderen izgled, ki ga izpopolnite z možnostjo popolnoma prilagojene hrambe. V velikih predalih ali omarah, ki navzven delujejo poenoteno, se skrivajo notranji, manjši predali, ki poskrbijo za popolno izkoriščenost prostora. Tovrstni predali od zunaj izgledajo poenoteno, v njihovi notranjosti pa se navadno skrivajo po dva ali trije manjši predali. Rešitev, ki vam ponuja simbiozo elegance in funkcionalnosti!

Moderno kuhinjo boste nemudoma prepoznali tudi po vertikalni oziroma navpični poravnavi. Pult in predali pod njim ostajajo v isti liniji, kar je bistvena stilska razlika od klasičnih kuhinj, kjer pult vedno sega malenkost čez ogrodje in fronte, ter tako ustvarja previs.

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]