Kuhinja z otokom

Kuhinjski otok – Uporabni element vaše kuhinje

Kuhinja z otokom je primerna za nekoliko večji prostor, kjer se v kuhinji hkrati nahaja več oseb. Kuhinjski otok nudi veliko prostora za dogajanje in pospravljanje ter omogoča druženje. Hkrati olajša pripravo slastnih obrokov, saj je vse na dosegu roke.

Kuhinjski otok – Je le modna muha ali resnično uporabni element v vaši kuhinji?

Verjetno si vsak od nas pri opremljanju stanovanja želi doseči en cilj. Da bo njegov prostor vizualno prijeten in h krati praktičen. Kuhinjski otok je nedvomno ideja, ki lahko kuhinjo popestri in jo pretvori v sodobno in elegantno kuhinjo.

Na domačih zabavah ali obiskih se vsi radi zadržujemo v kuhinji, saj se tam po navadi odvija vso dogajanje. Še toliko bolje pa je, če se v kuhinji nahaja kuhinjski otok ali šank, kjer se lahko gostje v miru usedejo in spijejo pijačo ter pojejo prigrizke.

Hitro se pa v naših mislih pojavi vprašanje. Koliko prostora potrebujem za kuhinjski otok in koliko finančnih sredstev? Naj vas pomirim, da kuhinjski otoki že dolgo niso več cenovno nedostopni in za njih ne potrebujete 60m2 velike kuhinje.

Kuhinjski otok – Načrtovanje

Pravila kadar se odločate za kuhinjski otok so preprosta in na srečo jih ni veliko. Imeti morate dovolj veliki prostor – dovolj je že 15m2, če je primerne oblike in otok mora biti dovolj velik, da lahko nanj namestite ali pomivalno korito ali kuhalno ploščo. Ostati pa mora nekaj delovne površine, da bo le ta uporaben. Svetujemo vsaj 120 x 50cm in okoli njega vsaj nekaj prostora za brezskrbno gibanje. Vsekakor pa priporočamo, da se oglasite v enem izmed naših salonov na 3D izris, saj vam bodo naši svetovalci najbolje svetovali o velikosti in postavitvi kuhinjskega otoka.

Vrste kuhinjskega otoka

Kuhinjski otoki so lahko klasični, moderni, osvetljeni ali pa obdani s skritimi predali. Otoke lahko nadaljujemo tudi z jedilno mizo za obedovanje. Možnosti je skoraj neskončno in vse je odvisno od vaše domišljije, želj in velikosti prostora.

Uporabnost kuhinjskega otoka

V kolikor imate prostor dovolj velik za postavitev otoka je dobro premisliti o njegovi uporabi. Kot že rečeno, lahko svoj otok dopolnite z jedilno mizo. Vredno je razmisliti kako ga boste uporabljali. Ga boste imeli le kot dodatno delovno površino ali pa boste nanj postavili tudi pomivalno korito ali kuhalno ploščo? Vredno je tudi razmisliti o možnosti priklopa nape ali elegantnih svetil nad otokom.

Kuhinjski otok in modeli kuhinj

Kot že omenjeno so lahko kuhinjski otoki moderni, klasični in praktični. Z njim lahko naravno razdelite prostor in ustvarite čudovite »mehke« prehode med kuhinjo, jedilnico ali dnevno sobo. V kolikor boste opremljali celotno stanovanje vam priporočamo, da načrtujete tudi dnevni prostor ali jedilnico. Tako boste dosegli enotno izgled vašega doma in ustvarili rdečo nit skozi prostor.

Na povezavi si lahko ogledate modele kuhinj in dobite idejo za vašo sanjsko kuhinjo.

Za maksimalno izkoriščeno in h krati estetsko dovršeno kuhinjo pa priporočamo, da nas obiščete v enem izmed šestih salonih po Sloveniji ali pa se prijavite na 3D izris. 

Želite kuhinjo v kateri se lahko družite s svojimi bližnjimi?

MORDA VAS ZANIMA TUDI