GA+kuhinje

Kuhinja z otokom

Kuhinja z otokom poveča uporabnost prostora

Kuhinjski otok – Uporabni element vaše kuhinje

Kuhinja z otokom predstavlja optimalno rešitev za prostornejše kuhinjske prostore, kjer se pogosto zadržuje več ljudi. Kuhinjski otok v teh prostorih ne le estetsko dopolni ambient, temveč omogoča tudi izjemno funkcionalnost in raznovrstne možnosti uporabe. Vse, kar potrebujete, je na dosegu roke, kar pripomore k boljši organizaciji dela in hitrejši ter učinkovitejši pripravi obrokov. Poleg tega se lahko ob njem postavijo barski stoli, kar ustvari prijeten prostor za sproščene pogovore ali sprostitev ob hrani in pijači.

Kuhinjski otok – Je le modna muha ali resnično uporabni element v vaši kuhinji?

Kuhinja z otokom

Verjetno si vsak od nas pri opremljanju stanovanja želi doseči en cilj. Da bo njegov prostor vizualno prijeten in h krati praktičen. Kuhinjski otok je nedvomno ideja, ki lahko kuhinjo popestri in jo pretvori v sodobno in elegantno.

Na domačih zabavah ali obiskih se vsi radi zadržujemo v kuhinji, saj se tam po navadi odvija vso dogajanje. Še toliko bolje pa je, če se v njej nahaja otok ali šank, kjer se lahko gostje v miru usedejo in spijejo pijačo ter pojejo prigrizke.

Hitro se pa v naših mislih pojavi vprašanje. Koliko prostora potrebujem zanj in koliko finančnih sredstev? Naj vas pomirim, da kuhinja z otokom že dolgo ni več cenovno nedostopna in zanjo ne potrebujete 60m2 velikega prostora.

Kuhinjski otok – Načrtovanje

Kuhinja z otokom

Pravila kadar se odločate za nakup so preprosta in na srečo jih ni veliko. Imeti morate dovolj veliki prostor – dovolj je že 15m2, če je primerne oblike in velikosti, da lahko nanj namestite ali pomivalno korito ali kuhalno ploščo. Ostati pa mora nekaj delovne površine, da bo le ta uporaben. Svetujemo vsaj 120 x 50cm in okoli njega vsaj nekaj prostora za brezskrbno gibanje. Vsekakor pa priporočamo, da se oglasite v enem izmed naših salonov na 3D izris, saj vam bodo naši svetovalci najbolje svetovali o velikosti in postavitvi.

Vrste kuhinjskega otoka

Kuhinja z otokom

Obstaja veliko različnih vrst, ki se prilagajajo različnim estetskim in funkcionalnim potrebam. Klasični otoki ohranjajo čar tradicionalnega dizajna s poudarkom na toplini in preprostosti. Sodobne različice pa se po drugi strani odlikujejo po čistih linijah, minimalističnih oblikah in inovativnih materialih, ki prinašajo sodoben pridih v prostor.

Osvetljeni otoki prinašajo dodatno dimenzijo z ambientalno razsvetljavo, ki lahko poudari estetske detajle in ustvari prijetno vzdušje med pripravo obrokov. Poleg tega jih lahko obdamo s skritimi predali, ki omogočajo diskretno shranjevanje kuhinjskih pripomočkov in posode.

Inovativna možnost nadgradnje otoka je tudi v njegovem nadaljevanju z jedilno mizo, kar ustvari udoben in praktičen prostor za uživanje jedi. To postavitev lahko prilagodite glede na svoje potrebe, pri čemer je mogoče ustvariti prostor za sproščen pogovor ob skodelici kave, družinsko kosilo ali večerne zabave s prijatelji.

Različni materiali, barve in oblike otokov omogočajo prilagoditev  prostoru ter sovpadanje z ostalim pohištvom. Možnosti so praktično neskončne, saj se lahko popolnoma prilagodi vašim edinstvenim zahtevam, domišljiji ter velikosti razpoložljivega prostora. S premišljeno izbiro dizajna lahko v vašo kuhinjo z otokom dodate funkcionalnost, estetsko vrednost in prilagodljivost.

Uporabnost kuhinjskega otoka

Kuhinja z otokom

V kolikor imate prostor dovolj velik za postavitev otoka je dobro premisliti o njegovi uporabi. Kot že rečeno, lahko svoj otok dopolnite z jedilno mizo. Vredno je razmisliti kako ga boste uporabljali. Ga boste imeli le kot dodatno delovno površino ali pa boste nanj postavili tudi pomivalno korito ali kuhalno ploščo? Vredno je tudi razmisliti o možnosti priklopa nape ali elegantnih svetil nad otokom.

Kuhinjski otok in modeli kuhinj

Kuhinja z otokom

Kot že omenjeno so lahko moderni, klasični in praktični. Z njim lahko naravno razdelite prostor in ustvarite čudovite »mehke« prehode med kuhinjo, jedilnico ali dnevno sobo. V kolikor boste opremljali celotno stanovanje vam priporočamo, da načrtujete tudi dnevni prostor ali jedilnico. Tako boste dosegli enotno izgled vašega doma in ustvarili rdečo nit skozi prostor.

Na povezavi si lahko ogledate modele kuhinj in dobite idejo za vašo sanjsko.

Za maksimalno izkoriščeno in h krati estetsko dovršeno kuhinjo z otokom pa priporočamo, da nas obiščete v enem izmed šestih salonih po Sloveniji ali pa se prijavite na 3D izris.

S postavitvijo kuhinjskega otoka ustvarite središče doma

Kuhinja z otokom je odlična izbira za vse tiste, ki si želijo v svojem prostoru združiti funkcionalnost in estetiko, obenem pa ustvariti izjemno okolje za druženje. Z natančno zasnovo in premišljeno postavitvijo otoka lahko ustvarite prostor, kjer se prepleta vonj sveže pripravljenih jedi, smeha in toplih družinskih trenutkov. Hkrati omogoča uživanje tudi v sami pripravi okusnih obrokov, saj je vsak pripomoček in aparat na dosegu roke. Tako postane kuhanje pravo zadovoljstvo, saj je delovna površina dobro organizirana in omogoča nemoteno ustvarjanje raznolikih kulinaričnih mojstrovin. Otok je zato veliko več kot le funkcionalni del kuhinje – predstavlja živahno središče, ki vabi k sproščenim pogovorom in druženju ter je idealen za ustvarjanje nepozabnih trenutkov.

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]