Trendi kuhinj v letu 2020

Trendi kuhinj 2020

Kakšne trende kuhinj nam je prineslo leto 2020? Dvajseta leta 21. Stoletja v svet kuhinj prinašajo svež veter. Kuhinja še nikoli ni bila tako dovršena in izpopolnjena kot je danes. Visoko kakovostni materiali, barvna pestrost, pametna tehnologija in minimalistična elegenca so pojmi, ki kar najbolje označijo kuhinjo današnjega časa.


Barve!

Trendi kuhinj 2020

Že v preteklem letu nas je presenetil trend temnih kuhinj, ki mu tudi letos še ni videti konca. Ponovno so v trendu temne – predvsem črne in antracitno sive kuhinje. Na kar kaže tudi barva leta po Pantone-u, ki je letos klasična modra. Še vedno v večini prevladujejo kuhinje v beli barvi in svetlejših naravnih tonih, vedno bolj v ospredje prihajajo tudi intenzivnejše odtenki – če že ne kot vodilna barva pa kot barva določenih elementov, celo aparatov.


Funkcionalnost kuhinje

Kljub temu, da je možnosti na področju oblikovanja kuhinj neskončno, je glavno vodilo modernih kuhinj funkcionalnost. Naj bo kuhinja še tako majhna (ali velika), njena glavna naloga je, da uporabnikom nudi vse potrebno za pripravo obrokov, dovolj shranjevalnega prostora in ne nazadnje dovolj prostora za druženje. Funkcionalnost dobro zasnovane kuhinje se odraža tudi v organizaciji prostora. Kuhinje dandanes niso več majhni, zaprti prostori, temveč se nadaljujejo naprej v jedilnico in dnevni prostor, zato ni zanemarljivo, da je kuhinja tudi estetska in stilsko usklajena s preostankom notranje opreme.


Poudarki!

kuhinje v letu 2020

Trend leta je zlata barva, ki se pojavlja predvsem pri kuhinjskih pomivalnih koritih in kuhinjskih armaturah. Z izbiro poudarkov v zlati barvi bo kuhinja dobila pridih elegance, glamurja.

Zlati barvi sledi medenina – zmes bakra in cinka. Medeninasti ročaji, kuhinjske armature, svetila in drugi dekorativni elementi dajo kuhinji pridih klasike in brezčasnosti, hkrati pa poskrbijo za sodoben in malce bolj drzen izgled kuhinje.


Pametna kuhinja

Moderne rešitve kuhinj
POlajšajte vsakodnevna opravila

Tehnološki napredek je poskrbel za intenziven razvoj t.i. povezljivih gospodinjskih aparatov. Bistvo aparatov je, da se prilagajajo uporabniku in, da jih uporabnik lahko nadzoruje oz. uporablja s pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Priča smo komunikaciji med aparati; ko npr. prižgemo kuhalno ploščo, se samodejno vključi še kuhinjska napa. Ključnega pomena je izboljšana in razširjena uporabnost aparatov. Njihovi osnovni funkciji, se je pridružil še oddaljeni nadzor nad aparatom, prihranek energije nove funkcije z dodano vrednostjo. Nadgradnja gre v smeri razvoja sistema, ki bo uporabniku sporočal tudi motnje v delovanju aparatov .

Da boste pa lažje načrtovali svojo sanjsko kuhinjo, vam pa priporočam, da si preberete naš prispevek na katere stvari je potrebno biti pozoren, pri nakupu kuhinje.


Naše kuhinje

MORDA VAS ZANIMA TUDI