Pršut z melono

Za 4 osebe: 1 medena melona, 125 g tankih rezin pršuta, 2 paradižnika, 1/2 šopka peteršilja, 1/2 šopka bazilike, 100 ml oljčnega olja, 50 ml vinskega kisa, sol, poper

Melono prerežemo na polovico in z žlico odstranimo semena. Polovici melone olupimo in narežemo na tanke rezine. Melono in pršut razporedimo po krožnikih.

Paradižnik oparimo, olupimo in odstranimo prirastišče ter semena. Narežemo na drobne kocke. Peteršilj in baziliko operemo in posušimo. Osmukamo liste in jih nasekljamo.

Zmešamo oljčno olje, kis, paradižnike, peteršilj in baziliko ter začinimo s soljo in poprom. Prelijemo po meloni in pršutu ter postrežemo.

Včasih nebi niti pomislila, da lahko gresta pršut in melona z roko v roki. Ko sem enkrat pripravila tole zanimivo kombinacijo, je le ta postala obvezna na vseh rojstno dnevnih zabavah.

Tanja

Čas priprave:

okoli 30 minut

Posamezna porcija vsebuje

okoli 347 kcal/1453kJ

18 g B, 38 g M, 5 g OH

MORDA VAS ZANIMA TUDI