GA+kuhinje

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Nakup kuhinje je lahko naporno opravilo. Obstaja veliko posebnih ponudb in velike razlike v ceni, kakovosti in storitvah. Zato smo za vas pripravili 8 nasvetov, ki vam bodo olajšali nakup.

Za nekatere družine je kuhinja srce doma, zato je hitenje pri izbiri nove, ne da bi prej skrbno premislili, lahko velika napaka. Za vas smo pripravili nekaj začetnih, nepogrešljivih napotkov, na katere morate biti pozorni pri nakupu kuhinje.

Pred nakupom kuhinje se pogovorite s strokovnjaki

Obiščite razstavni prostor in se o svojih zahtevah pogovorite s strokovnjaki. Nikoli ne kupite nove kuhinje istega dne, ne glede na to, kako privlačna se sliši ‘posebna’ ponudba. Pojdite domov, dobro se naspite in dobro premislite.

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Pridobite vsaj dva nova modela kuhinje na različnih ravneh proračuna

Morda boste presenečeni, kaj si lahko privoščite. Tako lahko dobite jasnejšo sliko, kaj je primerno za vas. Pomagala vam bo tudi določiti, kakšen proračun želite določiti za svoj novi kuhinjski projekt.

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Dobro premislite o zasnovi nove kuhinje

Pogledi na načrt so zdaj preteklost, zato se pogovorite s podjetjem, ki vam lahko ponudi 3D vizualno predstavitev vaše nove kuhinje. Vedno je priporočljivo, da si novo kuhinjo ogledate v slogu in izvedbi po svoji izbiri, preden jo dejansko kupite.

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Pri nakupu kuhinje se osredotočite na podrobnosti

Čeprav je celota zelo pomembna, podrobnosti in odtenki naredijo kuhinjo posebno, zato se prepričajte, da jih ne spregledate. Dobro razmislite o najprimernejšem materialu za kuhinjski pult, talni in kuhinjski oblogi, razmislite o napravah, omarah in njihovih funkcijah, kuhinjskem koritu in njegovem materialu. Skrbna izbira vseh teh podrobnosti, ki se morajo med seboj dopolnjevati, bo ustvarila sanjsko kuhinjo.

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Izberite, kar obožujete

Novo kuhinjo boste vi uporabljali, zato izberite stil, ki ga obožujete. Fotografije v revijah lahko prikazujejo najnovejše trende v oblikovanju kuhinj, vendar to ne pomeni, da jim morate slediti. Fotografije naj vam bodo le navdih, nato pa poskrbite, da vam bo všeč videz kuhinje, prav tako pa tudi njena ureditev.

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Izbira barve

Dobro razmislite o barvi, ali se je boste naveličali oziroma ali bo kuhinja še ustrezala, če boste želeli zamenjati stensko barvo? Nevtralni odtenki so običajno najboljša izbira za notranjo opremo, če pa želite kanček barve, prepleskajte stene, izberite barvite stole, dodajte nekaj barvitih dodatkov. Več o izbiri barv v kuhinjah si lahko preberete v članku: Barve v kuhinji

 

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Naj bo funkcionalno

Razmislite, kako želite uporabljati svojo kuhinjo. Ali veliko kuhate? Za koliko oseb dnevno kuhate? Vas kuhanje veseli ali vam je mučno opravilo? Kuhate samo ob vikendih? Količina vašega kuhanja lahko vpliva na velikost kuhinje. Bi radi, da je kuhinja družabno središče vašega doma? Izberite kuhinjski otok, dodajte nekaj barskih stolov in v kuhinji ne boste nikoli osamljeni.

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Povezovanje s preostankom doma

Medtem ko je vaša nova kuhinja izjemna, če je postavljena neodvisno od ostalih prostorov, razmislite o njej in jo ocenite tudi z vidika preostanka svojega doma. Se notranja oprema prostorov dopolnjuje? Velike odločitve glede notranje ureditve doma niso nikoli enostavne, vendar ni nujno, da so težke. Skrbno razmislite o vsem, od omar, pulta do kuhinjske obloge in zagotovo se boste prav odločili.

Nakup kuhinje – 8 nasvetov

Vas zanima več? Prijavite se na 3D izris in uporabite znanje naših svetovalcev.

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]