GA+kuhinje

Feng shui dnevna soba

Feng shui dnevna soba je prostor, kjer se odvija naše zasebno in družabno življenje. Po svoji naravi je to zelo aktivna soba, zato jo povezujemo z elementom ognja. Ni naključje, da kamin zlahka umestimo v dnevno sobo. Kamin je arhetipsko nedvomno simbol udobja in varnosti. Seveda sta pomembni tako njegova lokacija v dnevni sobi kot tudi njegova velikost. Še posebej v zimskih mesecih je kamin tisti, ki z živim ognjem oživi prijetno domače vzdušje.

Ključna stvar, ko opremljamo svojo dnevno sobo, je, da pozornost posvetimo občutku udobja in varnosti.
GA+ kuhinje
Svetovalec

Pravilo pozicije moči pravi, da je pomembno, kam se v prostoru usedete, da imate občutek moči in nadzor nad prostorom. To pomeni, da sedežno garnituro postavite na mesto, ki je najbolj oddaljeno od vrat v dnevno sobo.

S tega mesta morate imeti dober razgled nad dogajanjem v celotnem prostoru. Pomembno je tudi, da je sedežna garnitura ob steni, ki je brez vrat in oken.

Prav tako bodite pozorni, da dvoseda ali troseda ne postavite nasproti drugi zofi ali stolu, saj boste tako ustvarili položaj za boj in neprijeten pogovor. Raje ju postavite v obliko V, ki naj bo lepo odprta.

n kot da vse to ne bi bilo dovolj, je pomembno, da ste pozorni tudi na ostre predmete ali robove, ki ravno tako ustvarjajo stres v vašem telesu, če so usmerjeni direktno na mesto, kjer se največ zadržujete.

Vaša klubska mizica naj bo ovalna ali okrogla, brez ostrih kotov, ki bi lahko pošiljali negativno energijo. Če je le mogoče, naj bodo tudi knjižne omare zaprte z vrati. Drugače zložite knjige tako, da bodo prišle do roba.

Feng shui dnevna soba - Pohištvo in rastline

Ostre kote pohištva lahko omehčate tudi z rastlinami, ki jih postavite tako, da zakrijejo ostre robove. Vendar je tudi tukaj pomembno, da rastline nimajo špičastih listov (npr. palme). Izognite se kaktusom in raje uporabite rastline z okroglimi listi.

Feng shui dnevna soba – dekoracija

Tudi slike pripomorejo k temu, da popestrimo dnevno sobo. Prav tako so barve v prostoru zelo pomembne, saj s svojo energijo vplivajo na kakovost energije v prostoru.

Treba je najti dobro ravnotežje med svetlobo in temo, med jinom in jangom.

Če je soba bolj temna, potem jo dobro osvetlite in s tem preprečite, da bi energija stagnirala ali se celo ustavila. Za dnevno sobo so izjemno primerne stenske svetilke, kajti stenske svetilke poustvarjajo občutek zahajajočega sonca – sprostitev. V dnevnem prostoru priporočamo tudi stoječe svetilke ali namizne svetilke, s pomočjo katerih lahko ustvarjate različna razpoloženja v prostoru.

Osvetlitev dnevne sobe in razporeditev elementov

Vhod v dnevno sobo naj bo dobro osvetljen.

Navadno je dnevna soba največji prostor v hiši in pomembno je ustvariti topel in prijeten prostor. Pomemben je občutek zračnosti, prostor pa mora dobiti tudi dovolj dnevne svetlobe. Ključno je, kako po prostoru razporedimo stvari, ki so nam pomembne – s preveč predmeti lahko hitro ustvarimo občutek prenatrpanosti.

Vzdušje v feng shui dnevni sobi mora ves čas nadomeščati energijo, ki vam jo kradejo vsakodnevni napori.

Naša aktualna kolekcija nudi celovito in enotno notranjo opremo vašega doma. Naj gre za garderobo, jedilnico, dnevno sobo ali kopalnico. Ponujamo izjemno bogato izbiro materialov, dekorativnih elementov in barv ter neskončno prilagodljive možnosti načrtovanja.

Vabljeni na 3D izris vašega sanjskega prostora.

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]