GA+kuhinje

Feng shui

Feng shui je starodavna kitajska veščina urejanja bivalnega in delovnega okolja; namen katere je ustvarjanje in zagotavljanje zdravega in harmoničnega okolja za življenje in delo. Feng shui zavzema dve področji -oblikovanje, in orientacijo oz. umestitev oblikovanih elementov v prostor. Bistvo veščine je v sposobnosti opazovanja okolice oz. narave, naravnih in življenjskih sil, ter prilagajanje oblikovanja in oblikovanega zaznanemu.

Večina smernic feng shuija izhaja iz preprostih in zdravorazumskih resnic, ki jih tekom projektiranja  bivalnega okolja in kuhinjskega pohištva v veliki meri upoštevamo nezavedujoč.

V feng shuiju se osrednji prostor vsakega doma – kuhinjo povezuje z zdravjem in blaginjo njenih uporabnikov. Priporočljivo je, da je kuhinja, kot srce doma, čista, svetla, dobro organizirana in varna. Prostor namenjen kuhinji naj bi bil najboljši v domu, saj je namenjen krepitvi in obnavljanju telesne moči vseh družinskih članov.

Pogosto poudarjamo, da se je vloga kuhinje skozi čas korenito spreminjala. Kljub vsemu kuhinjo še vedno povezujemo s pripravo kvalitetnih in zdravih obrokov, ki so ključni za človekov obstoj. Hrana, ki jo uživamo, je zelo pomembna za naše zdravje, zato potrebujemo prostor, ki bo omogočal in podpiral pripravo energijsko kakovostnih obrokov.

Z upoštevanjem načel feng shuija lahko poskrbimo, da bo naša kuhinja harmonična, polna energije in prilagojena uporabnikom. Le energetsko izpopolnjena feng shui kuhinja bo omogočala pripravo energijsko bogate hrane in v kolikor se bomo v kuhinji tudi dobro počutili, bo to prispevalo k bolj spoštljivemu in preudarnemu ravnanju s hrano.

Bistvo feng shui kuhinje

Feng shui – njegovo bistvo je posnemanje gibanja vetra in vode, kjer ne gre samo za vsebino in energijo, tem več tudi za posnemanje oblik. Slednje pomeni, da s pomočjo oblikovanja v prostor primarno umestimo naravne oblike, z mehkimi gibajočimi se linijami, brez vogalov in ravnih črt. Tovrstno oblikovanje je svetu kuhinj redkejše, saj racionalizacija in tehnologija oblikovanja težko zadostita kriterijem feng shuia. Seveda pa ni zanemarljivo dejstvo, da obstajajo primeri, ko bodoči uporabnik nove kuhinje skupaj z načrtovalcem, od začetka do konca načrtovanja sledita načelom feng shuia – uporaba zaobljenih oblik pri načrtovanju kuhinjskih nizov, izbiri ročajev in ne nazadnje pri pravilni izbiri gospodinjskih aparatov.

Vabljeni na strokovno svetovanje in 3D izris

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]