GA+kuhinje

Hišni ljubljenčki v kuhinji

Hišni ljubljenčki so nepogrešljiv del mnogih gospodinjstev a, ko gre za njihovo prisotnost v kuhinji, je pomembno, da upoštevamo nekaj ključnih smernic. Obstajajo številni načini, kako načrtovati kuhinjo, ki bo popolnoma prilagojena vašim hišnim ljubljenčkom. Kaj je potrebno upoštevati? Za vas smo pripravili nekaj koristnih napotkov. Smernice za načrtovanje takšne kuhinje so zelo podobne kot pri načrtovanju kuhinje, ki bo varna in prijazna vašim otrokom. Ker so oboji zelo radovedni in energični, je pri postavitvi pohištva potrebno upoštevati določene usmeritve, ki omogočajo, da bodo oboji bolj varni ter da se bodo v kuhinji počutili udobno. Kako načrtovati?

Varnost je na prvem mestu

Pomislite na postavitev in druge detajle, ki ne bodo ogrožali njihove varnosti.  Prva nevarnost se skriva v kuhinjskih enotah, kot je recimo kuhalna plošča, ki jo lahko mali radovedneži dosežejo. Rešitev se skriva v pokrovih posameznih gorilnikov na kuhalni plošči ali štedilniku, ki ne bodo ogrozili njihovih občutljivih tačk. Naslednja nevarnost, na katero vas želimo opozoriti, so prav gotovo vtičnice in drugi električni priključki, ki lahko nemudoma postanejo smrtonosna past. Pri svoji novi kuhinji nujno izberite vtičnice, ki imajo integriran pokrov, s katerim pokrijete vtičnico po uporabi. Rešitev je ogromno, na vas pa je, da minimizirate vsa potencialna tveganja. Najbolje je, da razmislite o najhujšem možnem scenariju in razmislite o vseh potencialnih nevarnosti, ki si jih lahko zabeležite na list papirja. Potem pojdite čez vse točke in razmislite, katere funkcionalne rešitve bi resnično pripomogle k čim bolj varnem kuhinjskem prostoru. Seznam nato preletite z našim strokovnjakom, ki bo podal tudi svoje predloge. Največja napaka bi bila, če hišne ljubljenčke povsem izolirate iz kuhinje s pregradami ali jih ob kuhanju celo zaprete v drug prostor.  Z nekaj premišljenimi spremembami in dopolnitvami lahko vaša kuhinja postane varna kot vsi ostali stanovanjski prostori.

skrita vtičnica v kuhinjskem pultu kot funkcionalna rešitev v kuhinji
skrita vtičnica v kuhinjskem pultu

Čistoča je ključnega pomena: Higiena v prostorju, kjer pripravljamo hrano

Čistoča v kuhinji je bistvenega pomena, še posebej, če imate domače živali. Redno čiščenje tal in površin bo pomagalo preprečiti širjenje bakterij in zagotovilo higiensko okolje. Prav tako je pomembno, da hišni ljubljenčki nimajo dostopa do hrane ali pripomočkov, ki so namenjeni za pripravo obrokov za ljudi. 

Načrtovanje hišnim ljubljenčkom prijazne kuhinje zahteva prilagoditve

Hišnim ljubljenčkom lahko tudi namenite določen prostor v kuhinji, ki bo rezerviran zgolj za njih. Element kuhinje se lahko prilagodi do te mere, da se v kuhinjski element integrira odeja ali posode. Najbolje je, da se tak prostor ustvari v predelu kuhinje, kjer je nevarnost najmanjša, torej stran od štedilnika, pečice in predala za pribor. Verjemite, za udobnost in varnost bodo neizmerno hvaležni. Ne vzemite te naloge kot stresne, saj boste na koncu zadovoljni vsi. Celotna družina bo vesela, ker bo vaš štirinožec prisoten pri veselih kuharskih in družinskih dogodivščin. Potrebne prilagoditve vzemite kot priložnost za dodatne kreativne dodelave vaše sanjske kuhinje. Bodite kreativni in ne jemljite kuhinje kot nevarne cone v vašem domovanju. Je le prostor, ki je lahko varen, če boste dovolj kreativni pri odločanju za funkcionalne rešitve.

Hišni ljubljenčki v kuhinji po meri
Prva nevarnost se skriva v kuhinjskih enotah, kot je recimo kuhalna plošča, ki jo lahko hišni ljubljenčki dosežejo. Rešitev se skriva v pokrovih posameznih gorilnikov na kuhalni plošči ali štedilniku, ki ne bodo ogrozili njihovih občutljivih tačk. Naslednja nevarnost, na katero vas želimo opozoriti, so prav gotovo vtičnice in drugi električni priključki, ki lahko nemudoma postanejo smrtonosna past.
Ekipa
GA+ kuhinje

Naši strokovnjaki poznajo skrivnosti za načrtovanje varne kuhinje

Naši svetovalci so izkušeni strokovnjaki, ki poznajo vsak detajl načrtovanja vaše sanjske kuhinje. Povprašajte jih o možnih prilagoditvah. Zagotavljamo vam, da boste skupaj našli rešitve, ki vam bodo omogočile še bolj sproščeno in pogosto druženje z vašimi štirinožnimi prijatelji.

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]