Čas priprave: 30 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 2/6Sestavine:
- 250g špagetov
- 500g špinače
- 2 čebuli
- 150g šampinjonov
- 1 žlica masla
- 100g suhe salame v kosu
- 150g kuhane šunke
- Sol, poper
- 100g naribane gavde,
- maslo za premaz pekača
Priprava:
1. Po navodilih na embalaži v velikem loncu z osoljeno vrelo vodo skuhamo špagete al dente.
2. Medtem očistimo špinačo, odstranimo stebla in lističe operemo. Z vlažno krpo očistimo šampinjone in jih narežemo na tanke rezine. Suho salamo narežemo na koce, šunko pa na majhne trakove.
3. V kozici stopimo maslo. Prepražimo čebulo, da porumeni, dodamo vlažno špinao in pustimo, da oveni.
Dodamo šampinjone, suho salamo in šunko. Pražimo 5 minut in stalno mešamo. Obilno solimo in popramo.
4. Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Špagete odcedimo in jih stresemo k špinači. Velik globok pekač premažemo z maslom in vanj stresemo pripravljeno maso. Posujemo z naribanim sirom in 5 min pečemo pod žarom.