Čas priprave: 30 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 2/6
Sestavine:
– 700g lososa brez kože
– 150 g kozje skute
– 3 žlice drobtin
– Sol, sveže mleti poper
– 1 šopek peteršilja
– 1 šopek kopra
– 1 šopek krebuljice
– ½ šopka lušterka
– 1 pest kreše
– 1 žlica brusnične marmelade
– 2 žlici jabolčnega kisa
– 2 žlici repičnega olja
– Mes, maslo za premaz pekača
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 250 stopinj (pri peki z ventilatorjem na 230 stopinj). Lososa operemo pod hladno vodo in ga obrišemo. Razrežemo ga na 8 trakov
2. V skledi zmešamo kozjo skuto, drobtine, sol in poper. Z maslom premažemo pekač, nanj položimo robo in solimo. Prekrijemo s skutno mešanico in damo v pečico za 10min.
3. Zelišča in krešo splaknemo pod hladno vodo in jih olistamo. Zelišča posušimo v sušilniku za solato
V skledi zmešamo brusnično marmelado, kis, olje, sol poper in 1 žlico medu. Zelišča razporedimo po servirnih krožnikih, jih prelijemo s kisovo omako in na vrh položimo ribo.