Čas priprave: 15 minut
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 1/6
Sestavine:
100g zgornjih delov špargljev
100g stročjega fižola
3 mlade čebule
16 redkvic
2 krogli burrate
prgišče rukole
11 mladih korenčkov
ekstra deviško oljčno olje
tekočina za vlaganje
1,5 dl belega vinskega kisa
1,5 dl vode
75g sladkorja v prahu
1 žlička rumenih gorčičnih semen
Hrustljav kruh za prilogo
Priprava:
1. Korenčke zdrgnemo in prerežemo po dolgem. Stročji fižol in redkvice prerežemo po dolgem. Mlado čebulo diagonalno narežemo na kolobarje, dolge 2cm.
2. Korenje, šparglje in stročji fižol stresemo v skledo in prelijemo z vrelo vodo, da so povsem potopljeni vanjo. Po minuti jih odcedimo.
3. V manjšo kozico damo sestavine za tekočino za vlaganje in jih zavremo. Pustimo, da mešanica zelo rahlo vre 3 minute, nato pa jo odstavimo z ognja in ji dodamo odcejeno zelenjavo ter mlado čebulo. Vse skupaj pokrijemo in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo nato pa primešamo redkvice in za 5 minut postavimo na stran.
4. Zelenjavo odcedimo in razporedimo po večjem krožniku. Zraven priložimo burrato in vse skupaj potresemo z nekaj rukole. Pokrpamo z ekstra deviškim oljčnim oljem in postrežemo s hrustljavim kruhom.