GA+kuhinje

Burrata s sladko kislo spomladansko zelenjavo

Burrata s sladko kislo spomladansko zelenjavo

Čas priprave: 15 minut
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 1/6

Sestavine:

  • 100g zgornjih delov špargljev
  • 100g stročjega fižola
  • 3 mlade čebule
  • 16 redkvic
  • 2 krogli burrate
  • prgišče rukole
  • 11 mladih korenčkov
  • ekstra deviško oljčno olje

Tekočina za vlaganje:

  • 1,5 dl belega vinskega kisa
  • 1,5 dl vode
  • 75g sladkorja v prahu
  • 1 žlička rumenih gorčičnih semen
  • hrustljav kruh za prilogo

Priprava:

1. Korenčke zdrgnemo in prerežemo po dolgem. Stročji fižol in redkvice prerežemo po dolgem. Mlado čebulo diagonalno narežemo na kolobarje, dolge 2cm.

2. Korenje, šparglje in stročji fižol stresemo v skledo in prelijemo z vrelo vodo, da so povsem potopljeni vanjo. Po minuti jih odcedimo.

3. V manjšo kozico damo sestavine za tekočino za vlaganje in jih zavremo. Pustimo, da mešanica zelo rahlo vre 3 minute, nato pa jo odstavimo z ognja in ji dodamo odcejeno zelenjavo ter mlado čebulo. Vse skupaj pokrijemo in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo nato pa primešamo redkvice in za 5 minut postavimo na stran.

4. Zelenjavo odcedimo in razporedimo po večjem krožniku. Zraven priložimo burrato in vse skupaj potresemo z nekaj rukole. Pokrpamo z ekstra deviškim oljčnim oljem in postrežemo s hrustljavim kruhom.

Tako preprosto in dobro, da za sosede žal nič ni ostalo! 🙂
Igor

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]