GA+kuhinje

Bučna pita

Bučna pita

Čas priprave: 30 min
Količina: 16 kosov
Zahtevnost: 4/6

Sestavine:

  • 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa
  • 800 g buče hokaido
  • 1 rdeč čili
  • 150 g crème fraîche ali kisle smetane
  • 100 ml sladke smetane
  • 3 jajca
  • Sol
  • Poper
  • Kajenski poper
  • 200 g kozjega sira
  • Moka za posip delovne površine
  • Maslo za premaz pekača in drobtine za posip

Priprava:

1. Listnato testo odtajamo, nato ga razprostremo po pomokani delovni površini. Bučo operemo in obrišemo, nato jo skupaj z olupkom narežemo na rezance. Pečico segrejemo na 200 °C (pri peki z ventilatorjem na 180 °C).

2. Čili operemo, odstranimo semena in ga na drobno nasekljamo. V skledi ga zmešamo s crème fraîche, sladko smetano in jajci. Začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom. Sir razrežemo na majhne kocke in ga vmešamo v smetano z jajci.

3. Okrogel pekač premera 26 cm premažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Nanj položimo testo, z vilicami večkrat prebodemo dno in damo v pečico za 3 minute.

4. Testo obložimo z bučo, nato pa prelijemo z mešanico smetane in jajc. V pečici pečemo 35 minut. Postrežemo skupaj z zeleno solato.

Ta recept za bučno pito je pravo razvajanje za vaše brbončice - mehka in sočna tekstura bučnega nadeva, ki se odlično ujema z aromatičnimi začimbami in hrustljavo podlago.
Rok

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]