Čas priprave: 5 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 1/6Sestavine:
- 8 jajc
- sol, poper
4 žlice masla
Priprava:
Pečico segrejemo na 50 stopinj. V skledi z metlico stepemo jajca ter jim dodamo sol in poper.
V ponvi s prevleko prosti prijemanju pri srednje močni temperaturi stopimo 1 žlico masla. Ko se začne peniti, zlijemo približno četrtino jajčne mase na ponev, ki jo nagibamo, tako da masa v celoti prekrije dno. Pečemo približno 3 minute.
Ko je spodnja stran omlete pečena, zgornja pa še tekoča, potresemo ponev, tako, da ločimo omleto od dna. Obrnemo jo s pomočjo lopatke in pečemo še minuto ali dve.
Omleto pokrijemo in jo damo v pečico, da jo ohranimo toplo. S preostankom jajčne mase spečemo še preostale omlete in takoj postrežemo.
Jajčna omleta - preprosta, a vseeno izjemno okusna jed, ki vedno znova navduši s svojo mehkobo in sočnostjo.