GA+kuhinje

Visoki sijaj ali mat kuhinja

Visoki sijaj ali mat kuhinja

Ob vstopu v kuhinjski prostor največ pozornosti pritegnejo majhni detajli, ki v kuhinji tvorijo celoto, zato je dobro razmisliti o harmoničnem odnosu med barvami, materiali in obdelavami. Skladna podoba nove kuhinje bo dopolnila izgled celotnega prostora. O kombinacijah zato razmislimo še pravi čas – tekom načrtovanja kuhinje in opremljanja prostora v katerem bo kuhinja dobila svoje mesto. Vse splošnega recepta ni, zato je preudarno upoštevati specifiko določenega prostora, ki bo v veliki meri narekoval izbiro obdelave.

Večna dilema in ena izmed najtežjih odločitev je torej, kakšno obdelavo kuhinjskih front želimo.

Izbira v grobem ponuja dvoje, mat in sijaj. V svetu kuhinj sta najbolj prisotni omenjeni dve, obstajajo pa tudi druge vmesne variacije kot so visoki sijaj, pol sijaj, pol mat in v zadnjem času najbolj aktualna izbira
matirana fronta odporna na prstne odtise.

Kuhinje visoki sijaj

Visoki sijaj ali mat kuhinja

Fronte z videzom visokega sijaja so zadnjih nekaj desetletij hit modernih kuhinj. Prednost visokega sijaja je, da kuhinjsko fronto oplemeniti z leskom, ki je v svoji najboljši in najkvalitetnejši izvedbi skoraj zrcalen. Z izbiro visokega sijaja v prostor vnesemo svežino in odprtost, saj odboji svetlobe na frontalnih površinah ustvarijo čudovito igro svetlobe. Odlična lastnost visokega sijaja je, da optično poveča prostor in ustvari vtis še svetlejših površin.

Za vsako gospodinjo pa je v kuhinji ključnega pomena tudi enostavno čiščenje. Površine visokega sijaja so resda bolj dovzetne za prstne odtise in druge znake uporabe, vendar so temu primerno hvaležne za
čiščenje. Hitro in učinkovito jih lahko očistimo že z navadno krpo ali z dodatkom milnice. Sijajne površine dajejo vtis večne elegance in čistoče. Če pa se želimo izogniti preveč sterilnemu izgledu nove kuhinje, poskrbimo, da kuhinji dodamo lesni dekor, ki bo malce omilil strogost visokega sijaja.

Mat kuhinja

Visoki sijaj ali mat kuhinja

Matirana obdelava front je v zadnjem času doživela pravi preporod. Matirane površine tako niso več reliefne, temveč satenasto gladke. K njihovi pribljubljenosti je precej pripomogla še visoko kvalitetna matirana fronta, ki je odporna na prstne odtise (anti fingerprint). Ključna lastnost matiranih površin je, da ne odbijajo svetlobe, zato so tudi lažje za vzdrževanje in čiščenje, saj se odtisi in umazanija manj izrazito poznajo.

Ne glede na vašo odločitev vam lahko naši svetovalci s svojimi izkušnjami priporočajo optimalno rešitev.

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]