GA+kuhinje

Kuhinjski kabineti

Kuhinjski kabineti

Dilema: Naj bodo kuhinjski kabineti svetlejši ali temnejši od sten?

Notranja oprema ne bi bila prav zabavna, če bi obstajala stroga pravila, katera bi morali upoštevati. In zato je posledično ena najbolj vznemirljivih nalog pri oblikovanju doma izbira barv.

Pametna izbira barv na vaših kuhinjskih kabinetih v sodobni kuhinjski zasnovi ne daje le bolj estetske vrednosti, temveč poskrbi, da je vaš prostor videti svetlejši in vidnejši kot je. Eno od vprašanj, pri katerem se ljudje zmedejo, je- ali naj se odločijo za temne ali svetle kuhinjske omare? Barva, ki jo izberete, bi v idealnem primeru ohranila toploto, izboljšala videz in občutek ter seveda celoten učinek, ki ga želite doseči.

Barva sten je ena najmočnejših dejavnikov, kako izgleda kuhinja, vendar so barve omaric prav tako pomembne. Mešale naj bi se s stenami,  z barvo tal, naprav in pultov.

Kuhinjski kabineti

Tukaj je nekaj točk, ki jih je potrebno upoštevati pri odločanju glede kuhinjskih omar v primerjavi s temnimi barvami:

Svetlejši odtenki so vsestranski. Svetlejša barva omar se dobro obnese s sodobnim, tradicionalnim ali sodobnim videzom. Če želite pogosto posodabljati videz kuhinje, je veliko lažje, če imate svetlejšo barvno shemo.

Bela, umazano bela ali siva kuhinja bo precej enostavno pokazala umazanijo, mastnost olja, madeže in delce hrane. Če imate majhne otroke in ste velika družina, potem bela barva morda ni prava izbira, saj bi jo morali pogosto čistiti. Svetlejši odtenki zelo hitro kažejo tudi znake staranja, kot so razpoke in razbarvanje.

Svetle stenske barve ustvarjajo vizualni občutek prostora, medtem ko temne barve naredijo prostor manjši in bolj prijeten. Če vaša kuhinja dobi veliko svetlobe in so stene tudi svetle, omare kličejo po temnejši  barvi, da bi ustvarili ločljivost. V nasprotnem primeru se vam med premikanjem po kuhinji zdi, kot da plavate v vesolju. Po drugi strani pa je najbolje, da barve kuhinjske omare ostanejo svetle brez veliko naravne svetlobe, da se ne počutite zaprte, še posebej, če so stene temne ali imajo omare naravno temen granitni pult. Pravo vprašanje je, koliko naj se razlikujejo barve. Ali se odločite za zelo kontrastno barvo omar ali tisto katera se razlikuje le za nekaj odtenkov.

Kuhinjski kabineti

Ujemanje barv je tudi način za uravnavanje razpoloženja in estetike v kuhinji. Če iščete lahkoten prostor, izberite barve omaric, ki so za nekaj odtenkov svetlejše ali temnejše od sten.

Uporaba barve tudi ugodno vpliva za uravnoteženje svetlobe in razpoloženja. Svetla barva na omaricah daje prostoru brezhiben in odprt občutek, temnejši odtenki pa dajejo bolj dramatičen videz.

Če ima vaša kuhinja eno ali več sten z rdečo teksturo ali izpostavljenimi opekami, potem bi bele, umazano bele ali kakšne svetlejše omare ustvarile čudovit kontrast.

Kuhinjski kabineti

Lakaste kuhinje izgledajo elegantno in brezčasno. Če vam je všeč videz laka, je najbolje, da mešate svetle in temne tone ter nekaj lesenih omar, saj leseni zaključek doda kanček toplote, hkrati pa daje nekaj raznolikosti in elegantnega občutka.

Kuhinjski kabineti

Za pridobitev obojega pa uporabite triadne barvne sheme. Temna kuhinjska omara bi vašemu prostoru dodala bogastvo, formalnost in globino. Če so dobro zasnovane, bi lahko bile temne omare čudovite. Toda ob tem je potrebno več spretnosti pri načrtovanju, da bo delo z vsemi elementi.

Ne glede na barvo, za katero se odločite, morate najti način, kako ustvariti kontrast z izbiro barv in različnimi oblogami, ki jih uporabljate.

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]