GA+kuhinje

Telečji zvitki z bučkami

Telečji zvitki z bučkami

Čas priprave: 20 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 2/6

Sestavine:

  • 2 ali 3 bučke
  • 8 telečjih zrezkov po 80 g
  • sol
  • poper
  • ščepec rdeče paprike v prahu
  • 8 lističev žajblja
  • olje za cvrtje

Priprava:

1. Bučke operemo, odrežemo konce in jih vzdolžno narežemo na rezine. 2 minuti jih blanširamo v vreli slani vodi, nato jih oplaknemo pod hladno vodo in osušimo. Pečico segrejemo na 100 °C (pri peki z ventilatorjem na 80 °C).

2. Na vsak zrezek položimo eno rezino bučke. Začinimo s soljo, poprom, papriko in po enim lističem žajblja. Zrezke zvijemo in zvežemo ali prebodemo z zobotrebcem, da se ne odvijejo.

3. V ponvi pri srednje visoki temperaturi segrejemo olje, vanjo damo zvitke in počakamo, da enakomerno porjavijo. Preložimo jih na pekač in v pečici pečemo od 10 do 15 minut. Kot priloga se dobro poda riž z zelenjavo.

Ta recept združuje najboljše iz obeh svetov - sočno telečje meso in hrustljave bučke, ki se med peko prepletajo v popolno harmonijo okusov.
Anja

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]