GA+kuhinje

Osvetlitev kuhinje

Osvetlitev kuhinje ima zelo pomembno vlogo saj kuhinja že dolgo ni več samo nujen prostor v skritem kotu stanovanja, kuhinje danes veljajo za srce doma. Postavljene so v samo središče stanovanja oziroma hiše in predstavljajo nekakšen center za druženje. Glede na čas, ki ga preživimo v njej, je dobro razmisliti o optimalni osvetlitvi kuhinje, da boste kar se da izkoristili svetlobo. 

Osvetlitev kuhinje – zakaj je pomembna?

Največje težava starejših kuhinj je ta, da je ponavadi le na enem mestu dodana cevna svetilka pod omaricami. Običajno je svetilka tudi v kuhinjski napi, a če je le ta starejša, slabše sveti. Svetilka na stropu je dostikrat prešibka, tudi zaradi našega varčevanja z slabšimi sijalkami. Nezadostna je pa predvsem zato, ker si takrat, ko stojimo pri kuhinjskem pultu, delamo senco. To velja za vse svetilke, ki so tik nad našo glavo medtem, ko mi stojimo ob pultu.

V kuhinji je veliko različnih »opravkov«, od priprave obrokov, druženja, zabav, intimnih večerij, pri inovativnih postavitvah pa lahko kuhinja nadomesti tudi vlogo pisarne oziroma delovni prostor tako za odrasle kot otroke. Zato je osvetlitev kuhinje smiselno načrtovati že pred samo vgradnjo, upoštevajoč vaše navade, potrebe in želje.

Povečajte prostor v kuhinji

Pravilna osvetlitev kuhinje lahko tudi optično poveča vaš prostor. V primeru, da imate manjše stanovanje oziroma manjšo kuhinjo je pravilna osvetlitev zelo pomembna. Dobro je, da luči usmerite v stene in ne navzdol. Na takšen način se bo svetloba odbijala in bo učinek večji.

Štirje nivoji osvetlitve v kuhinji

Zagotovite, da je osvetlitev delovnega področja čim bolj enakomerna in brez senc. Nekateri prisegajo na štiri nivoje osvetlitve v kuhinji, in sicer:

  • vgradne luči (strop, spuščeni knauf stropi itd.),
  • viseče luči (centralni prostor),
  • stenske luči (dopolnjujejo osvetlitev ključnih delovnih mest, kombinacija z visečimi lučmi za bolj intimen pridih, optično povečajo kuhinje pri katerih je več odprtih polic)
  • luči v kuhinjskih omaricah.

Te si bomo pogledali malo bolj natančno. Večina naših LED sistemov luči deluje na principu »Emotion Technology«, ta nam dopušča nastavitev širokega spektra od hladne do tople bele barve luči (2,700 – 6,500 K) in se lahko tako prilagodi tudi drugim lučem v prostoru.

osvetlitev v kuhinji

LED svetlobni panel in LED vgrajena luč v dnu ali stropu omarice

LED svetlobni trak v kombinaciji z alu profilom omogoča tudi elegantno brezročajno odpiranje

Primer enotne osvetlitve delovne površine z izjemno inovativno svetilko na nišni oblogi.

Primer dodatne osvetlitve v predalu

Primeri ambientalne osvetlitve v profilu pod pultom pri brezročajni kuhinji, osvetlitve v podnožju kuhinje, ter osvetlitev zadnjega robu steklene police v notranjosti omarice

Z daljincem je možno upravljati jakost in barvo osvetlitve prek 4 kanalov. Torej 4 različna področja osvetlitve v prostoru. Trendovski modul »Gateway« pa omogoča nadzor funkcij prek WLAN-a na vašem pametnem telefonu ali tablici.

Optimalna osvetlitev vaše kuhinje

Pri GA+kuhinje lahko kuhinjo popolnoma prilagodimo vašim željam. Izkoristite naše znanje strokovnjakov in skupaj načrtujte svojo sanjsko kuhinjo:
https://www.ga-kuhinje.si/prijava-na-izris-kuhinje/

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]