GA+kuhinje

Nakup kuhinje za začetnike

Nakup kuhinje za začetnike

Kako se premišljeno lotiti načrtovanja oz. nakupa nove kuhinje?

Vodič nakup kuhinje za začetnike je namenjen vsem tistim, ki se prvič srečujejo z nakupom kuhinje in bi si želeli prihraniti odvečno skrb. Opozorili bomo na napake in pomanjkljivosti, ter podali predloge, ki bi jih bilo med načrtovanjem dobro upoštevati.

Nakup kuhinje za začetnike

Potrebe uporabnika

9 vprašanj na katera si mora vsak odgovoriti pred nakupom kuhinje:

– Kdo uporablja kuhinjo?
– Bo nova kuhinja namenjena le kuhanju ali bo tudi družabni prostor?
– Se bo v kuhinji le kuhalo ali tudi obedovalo?
– So del družine tudi otroci ali ljudje s posebnimi potrebami?
– Si v novi kuhinji želite nizkih stroškov vzdrževanja?
– Kakšen je način življenja uporabnikov?
– Koliko shranjevalnega prostora potrebujete v novi kuhinji?
– Katere aparate želite vključiti v novo kuhinjo?
– Kakšne funkcije naj imajo izbrani aparati?

“Kuhinja posameznika, ki pogosto obeduje zunaj se bo precej razlikovala od kuhinje, kjer se ob obrokih srečuje vsa družina.”

Nakup kuhinje za začetnike

Lov za idejo in inspiracijo

Prvi pravi naslov za iskanje inspiracije je splet, ki se kar šibi s široko ponudbo idej za vašo novo sanjsko kuhinjo. Potreben je le kanček iznajdljivosti – iskanje si boste olajšali z uporabnimi gesli, npr. kuhinje (»kitchen«), kuhinjski trendi (»kitchen trends«), oblikovanje kuhinj (»kitchen design«), itd.

Prelistajte spletne izvode revij z oblikovalsko vsebino.

Z družinskimi člani in bližnjimi prediskutirajte pluse in minuse njihovih obstoječih kuhinj.

Obiščite salone kuhinj, kjer se boste najhitreje seznanili z aktualno ponudbo. Za lažjo predstavo si oglejte razstavne eksponate, kjer boste dobili vpogled v napredno oblikovanje kuhinj. V kolikor je mogoče shranite kataloge in vzorčke, da boste novo pridobljene informacije lažje strnili v celoto.

Nakup kuhinje za začetnike

Obstoječa kuhinja

– Ste zadovoljni z obstoječo kuhinjo ali bi želeli karkoli spremeniti?
– Obstoječa kuhinja zadostuje potrebam uporabnikov?

Prostor v katerem bo kuhinja, narekuje njene osnovne značilnosti – oblika, slog, barva in obdelava. (več v blogu NAČRTOVANJE KUHINJE)

Nakup kuhinje za začetnike

Finančni okvir pri nakupu kuhinje

Na ceno nove kuhinje vplivajo številni faktorji. Razmisliti je potrebno o časovnem okviru – želimo kuhinjo za daljše časovno obdobje ali le kratkoročno rešitev? Praviloma so kuhinje za daljše časovno obdobje v srednjem ali višjem cenovnem razredu, temu primerna je tudi kvaliteta izbranih materialov in mehanizmov. Na tem mestu je priporočljivo upoštevati še stroške, ki nastanejo z izbiro stenske obloge (npr. keramika, steklo, itd.), aparati, priklopi na vodovodno in električno omrežje, vgradnja aparatov in kuhinjskega korita, dostava in montaža kuhinjskih elementov, tlaki in obdelava sten, itd.

Načrtovanje, organizacijo in vodenje projekta lahko namesto vas opravi tudi druga oseba – arhitekt oz. notranji oblikovalec, ki bo na podlagi izkušenj strokovno  izpeljal zastavljen projekt.

Pred obiskom salona kuhinj

MERE

Priskrbite točne mere prostora v katerem se bo nahajala nova kuhinja. Za lažjo predstavo lahko posnamete fotografijo obstoječe kuhinje.

NAKUP KUHINJE: RAZISKAVA

Poučite se o osnovah oblikovanja kuhinj, saj boste tako lažje sledili izrisu. Prav tako boste na ta način lažje ocenili strokovno podkovanost svetovalca. V kolikor se porodijo vprašanja, jih zabeležite in jih na izrisu zastavite svetovalcu.

In najpomembneje, med procesom načrtovanja uživajte.

Vabljeni na brezplačno svetovanje in izris vaše sanjske kuhinje!

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]