GA+kuhinje

Kuhinja je oder za ustvarjalnost, povezovanje in najlepše življenjske trenutke.

Prav zato smo z veseljem stopili v kulinarično sodelovanje s priznanim kuharjem in kulinaričnim ustvarjalcem Sašo Šketo, ki bo v naših salonih ustvarjal edinstvene recepte, delil navdih in prikazal, kako lahko iz kakovostne kuhinje nastanejo zares nepozabne jedi.

Prvi skupni recept je nastal v našem salonu v Kranju, kjer smo ob materinskem dnevu pripravili nekaj izjemno čutnega.

Jagodni tiramisu z vrtnico in penino za materinski dan

Čas priprave: 30 minut
Količina: 2 porciji
Zahtevnost: 2/5

Sestavine za mascarpone kremo:

  • 250 g mascarpone sira 
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 80-100 ml penine, polsuhe
  • 125 ml sladke smetane 

Sestavine za jagodni pire:

  • 300 g svežih jagod 
  • 60 g sladkorja
  • žlica limoninega soka
  • 4 žličke vrtnične vode

Sestavine za jagodni nadev:

    • 200 g svežih jagod, drobno narezane 
    • žlica sladkorja/vanilijev sladkor
    • žlička vrtnične vode/penine
    • 80 g cavoiardi piškotov

Priprava:

  1. V skledi skupaj zmešamo mascarpone sir in sladkor v prahu. Dodamo penino in premešamo.
  2. Prilijemo sladko smetano in stepamo do mehkih vrhov.
  3. Kremo prestavimo v vrečko za brizganje.
  4. V loncu skupaj zmešamo narezane jagode, sladkor, limonin sok. Zavremo in kuhamo 5 minut.
  5. Odstavimo z ognja in spasiramo v pire. Pire precedimo in primešamo vrtnično vodo.

Zlaganje tiramisuja: 

  1. V kozarec nabrizgamo malo mascarpone kreme.
  2. Piškote prepolovimo/nalomimo in namočimo v jagodni pire. Položimo jih na kremo.
  3. Čez piškote nabrizgamo plast kreme in čez nažličkamo sveže jagode, katerim smo primešali nekaj pireja.
  4. Ponovimo plast piškotov, kreme, jagod in zaključimo s kremo.
  5. Površino potresemo z liofiliziranimi malinami ali jagodami v prahu, super se obnesejo tudi mandljevimi lističi.

Recept si lahko ogledaš tudi na spodnjem kliku

Špargljeva pita s stepeno feto za Veliko noč

Čas priprave: 15 minut
Količina: Družinska porcija
Zahtevnost: 2/5

Sestavine za špargljevo pito s stepeno feto:

  • Zavoj listnatega testa
  • Paket špargljev
  • Feta
  • creme fraiche (lahko tudi kisla smetana)
  •  

Priprava in sestava:

Potek priprave in sestavljanje špargljeve pite s stepeno feto si lahko pogledaš v spodnjem posnetku. 

Obišči tudi Instagram profil Saše Škete, kjer najdeš še več okusnih receptov.

Tahinijevi piškoti s temno čokolado

Sestavine za krhko testo:

  • 130 g moke
  • 20 g ribanega parmezana
  • 100 g masla
  • žličke sladkorja
  • ¼ žličke soli
  • 50 ml ledene vode

Sestavine za nadev:

  • 1 velika bučka (300-350 g)
  • ½ žličke soli
  • 150 g skute
  • 30 g parmezana, nariban
    10 g svežih zelišč (bazilika, drobnjak, peteršilj)
  • 2 stroka česna, naribana
    limonina lupinica ene limone
  • ¾ žličke soli
  • ½ žličke popra
  • 1 jajce, razžvrkljano
  • pinjole
  • bresaola

Priprava testa:

V multipraktik stresemo moko, dodamo sol, sladkor in hladno maslo narezano na manjše kocke.
Prilijemo hladno vodo in mešamo toliko časa, da se drobtinasto testo začne oblikovati v kepo.
Testo oblikujemo v ploščati disk in ga zavijemo v folijo za živila.
Prestavimo ga v hladilnik za vsaj 30 minut. Najbolje je da odstoji 2 uri.

Priprava nadeva in galette:

Bučko narežemo na rezine (3-5 mm debeline) in jih zmešamo s ½ žličke soli. Pustimo jih stati 20 minut nato jih previdno odcedimo.
V skledi skupaj zmešamo zrnati sir, parmezan, sesekljana zelišča, česen, limonino lupinico, sol in poper. Poskusimo, če je nadev dovolj začinjen nato primešamo polovico jajca.
Pečico segrejemo na 200 °C in pripravimo pladenj.
Na pomokanem papirju za peko razvaljamo testo v obliki kroga (28 cm) na približno 3 mm debeline. Skupaj s papirjem za peko prestavimo testo na pladenj.
Na testo namažemo sirni nadev tako, da pustimo okoli 3 cm neobmazanega roba. Čez nadev položimo rezine bučk, tako da se delno prekrivajo.
Sedaj neobmazan rob testa prepognemo čez nadev. Rob testa premažemo s preostalo količino jajca.
Galetto pečemo približno 35 minut pri 200 °C. Če v tem času dno ni dovolj pečeno, površino pokrijemo z alu folijo in podaljšamo čas peke.
Galetto pustimo hladiti 5 minut nato jo narežemo in postrežemo skupaj s praženimi pinjolami in bresaolo.

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]