Čas priprave: 25 minut
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 2/5Sestavine:
- 600 g govejega mesa
- ½ šopka mlade čebule
- 2 stroka česna
- ½ kumare
- 2 korenčka
- 3 žlice olja
- 250 ml čiste goveje juhe
- 4 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 2 žlički hrena
- Sol
- Poper
- 1 žlička mešanih nasekljanih zelišč
Priprava:
1. Korenčke zdrgnemo in prerežemo po dolgem. Stročji fižol in redkvice prerežemo po dolgem. Mlado čebulo diagonalno narežemo na kolobarje, dolge 2cm.
2. Korenje, šparglje in stročji fižol stresemo v skledo in prelijemo z vrelo vodo, da so povsem potopljeni vanjo. Po minuti jih odcedimo.
3. V manjšo kozico damo sestavine za tekočino za vlaganje in jih zavremo. Pustimo, da mešanica zelo rahlo vre 3 minute, nato pa jo odstavimo z ognja in ji dodamo odcejeno zelenjavo ter mlado čebulo. Vse skupaj pokrijemo in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo nato pa primešamo redkvice in za 5 minut postavimo na stran.
4. Zelenjavo odcedimo in razporedimo po večjem krožniku. Zraven priložimo burrato in vse skupaj potresemo z nekaj rukole. Pokrpamo z ekstra deviškim oljčnim oljem in postrežemo s hrustljavim kruhom.