Čas priprave: 30 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 3/5Sestavine:
- 4 fileji rdeče postrvi (po 180g)
- sol, poper
- 2 eko limoni
- 400 ml sladke smetane
- 2 rumenjaka
- 3 žličke naribanega hrena
- 1 šopek kopra
- Maslo za premaz pekača
Priprava:
Pečico segrejemo na 200 °C (pri peki z ventilatorjem na 180 °C). Fileje postrvi oplaknemo in osušimo. Solimo in popramo. Z maslom namažemo globok pekač in vanj položimo fileje enega poleg drugega.
Limoni operemo in obrišemo. Eno limono narežemo na rezine in shranimo za pozneje. Naribamo skorjico druge limone in jo v skledi zmešamo s sladko smetano, rumenjaki in hrenom. Koper operemo in osušimo. 4 vejice prihranimo za okras. Preostanek na drobno nasekljamo in vmešamo v omako.
Fileje postrvi premažemo s hrenovo omako in damo v pečico na zgornje vodilo za 15 min. Okrasimo z rezinami limone in vejicami kopra. Takoj postrežemo, najbolje s kuhanim krompirjem in z zeleno solato.
Če iščete jed, ki vas bo očarala s svojo preprostostjo in izjemnim okusom, je postrv v hrenovi omaki s smetano prava izbira.