Čas priprave: 30 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 2/6Sestavine:
- 700g lososa brez kože
- 150 g kozje skute
- 3 žlice drobtin
- Sol, sveže mleti poper
- 1 šopek peteršilja
- 1 šopek kopra
- 1 šopek krebuljice
- ½ šopka lušterka
- 1 pest kreše
- 1 žlica brusnične marmelade
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 2 žlici repičnega olja
- Maslo za premaz pekača
Priprava:
Pečico segrejemo na 250 stopinj (pri peki z ventilatorjem na 230 stopinj). Lososa operemo pod hladno vodo in ga obrišemo. Razrežemo ga na 8 trakov.
V skledi zmešamo kozjo skuto, drobtine, sol in poper. Z maslom premažemo pekač, nanj položimo robo in solimo. Prekrijemo s skutno mešanico in damo v pečico za 10min.
Zelišča in krešo splaknemo pod hladno vodo in jih olistamo. Zelišča posušimo v sušilniku za solato.
V skledi zmešamo brusnično marmelado, kis, olje, sol poper in 1 žlico medu. Zelišča razporedimo po servirnih krožnikih, jih prelijemo s kisovo omako in na vrh položimo ribo.
Nežnost ribe in intenzivnost zelišč se združita v popolno sinergijo okusov, ki enostavno navduši vsakogar!