GA+kuhinje

Pomoč družinam

V SALONIH GA+ KUHINJE ZBRALI KAR 3.630,00 EUR

Velenje, 26. avgusta 2020 – Slovensko družinsko podjetje Aparati d.o.o., ki ima v Sloveniji šest prodajnih salonov GA+Kuhinje, je tik pred iztekom poletnih počitnic Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje izročilo lepo donacijo, že drugo v letu 2020.

nejc goršek predaja donacije

V začetku leta 2020 smo darovali 3.570,00 evrov za pomoč družinam v socialni stiski in za izvedbo kuharskih tečajev, tokrat smo še višjo donacijo v vrednosti 3.630,00 EUR namenili za pomoč družinam, ki jih je ob tem, da že tako niso imele veliko, dodatno prizadela še epidemija COVID – 19. Denar smo zbrali tako, da smo del kupnine od vsake prodane kuhinje v mesecu maju in juniju 2020 namenili velenjski MZPM. Donacijo pa je sekretarki zveze Bojani Špegel predal predstavnik podjetja Aparati d.o.o. Nejc Goršek.

V letu 2020 smo se odločili da v okviru akcij “stopimo skupaj” in “delite srečo z nami“, pomagamo družinam iz Šaleške doline. Skupaj smo donirali že 7.200,00 evrov. Donacijo, ki smo jo izročili januarja, je Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje namenila 40 otrokom iz socialno šibkih družin. Z njeno pomočjo je MZPM kupila nove čevlje in zimska oblačila, izvedli so tudi več kuharskih tečajev, saj otroci izjemno radi kuhajo, in poskrbeli, da najbolj šibke družine dobijo bone za nakup hrane.

Za drugo donacijo imenovano “stopimo skupaj” smo se odločili, ker se je že med epidemijo korona virusa pokazalo, da je družin, ki bodo brez pomoči družbe, in tudi humanitarnih organizacij težko zmogle, vedno več. Zato smo namenili donacijo za nakup oblačil in obutve za otroke, saj to ob začetku novega šolskega leta res potrebujejo.

Drugi del donacije smo namenili bonom za nakup hrane ter plačilo delovnih zvezkov in drugih stroškov, ki se pojavijo ob začetku novega šolskega leta.

Del sredstev smo namenili tudi za nakup računalnikov saj jih šoloobvezni otroci potrebujejo in to predstavlja za marsikoga previsok strošek. Želimo pa, da imajo vsi otroci enake možnosti izobraževanja.

Preostanek donacije smo namenili za plačilo položnic.

“Pri nas se skoraj vsak dan oglasijo nove družine, ki prosijo za pomoč, še več jih pa pričakujemo v prihajajočih mesecih. Zato smo zelo hvaležni, ker bomo lahko s pomočjo te donacije takoj olajšali finančno stisko družin, ki jo žal vedno čutijo tudi otroci in mladostniki.” – Pravi Bojana.BOJANA SPEGELJ
Bojana Špegelj

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]