Mango Matcha latte

Sestavine:
- 150 g zrelega manga (lahko svež ali zamrznjen, plus voda in med po okusu)
- 120 ml mleka (kravje, ovseno, mandljevo …)
- 1-2 čajni žlički matcha prahu
- 60 ml vroče vode (~80 °C, ne vrele)
- 1-2 žlički medu ali agavinega sirupa (po okusu)
- led
Priprava:
- Mango plast: Mango zmiksaj v gladek pire. Po potrebi dodaj žličko medu in vodo. Nalij v kozarec.
- Mlečna plast: Dodaj mleko in nekaj ledenih kock.
- Matcha plast: Matcha prah mešaj z vročo vodo (80 °C) dokler ne nastane gladka pena.
- Počasi vlij matcho na mleko, da dobiš lepe plasti.
- Postrezi takoj in po želji premešaj pred pitjem.
Nasvet:
Če želiš bolj “smoothie vibe”, lahko mango zmiksaš skupaj z mlekom v kremasto osnovo in nato dodaš matcha plast na vrh.

Oglejte si posnetek na Instagram profilu Sašo Škete


