Kuhinja je oder za ustvarjalnost, povezovanje in najlepše življenjske trenutke.
Prav zato smo z veseljem stopili v kulinarično sodelovanje s priznanim kuharjem in kulinaričnim ustvarjalcem Sašo Šketo, ki bo v naših salonih ustvarjal edinstvene recepte, delil navdih in prikazal, kako lahko iz kakovostne kuhinje nastanejo zares nepozabne jedi.
Prvi skupni recept je nastal v našem salonu v Kranju, kjer smo ob materinskem dnevu pripravili nekaj izjemno čutnega.
Jagodni tiramisu z vrtnico in penino za materinski dan

Čas priprave: 30 minut
Količina: 2 porciji
Zahtevnost: 2/5Sestavine za mascarpone kremo:
- 250 g mascarpone sira
- 50 g sladkorja v prahu
- 80-100 ml penine, polsuhe
- 125 ml sladke smetane
Sestavine za jagodni pire:
- 300 g svežih jagod
- 60 g sladkorja
- žlica limoninega soka
- 4 žličke vrtnične vode
Sestavine za jagodni nadev:
- 200 g svežih jagod, drobno narezane
- žlica sladkorja/vanilijev sladkor
- žlička vrtnične vode/penine
- 80 g cavoiardi piškotov
Priprava:
- V skledi skupaj zmešamo mascarpone sir in sladkor v prahu. Dodamo penino in premešamo.
- Prilijemo sladko smetano in stepamo do mehkih vrhov.
- Kremo prestavimo v vrečko za brizganje.
- V loncu skupaj zmešamo narezane jagode, sladkor, limonin sok. Zavremo in kuhamo 5 minut.
- Odstavimo z ognja in spasiramo v pire. Pire precedimo in primešamo vrtnično vodo.
Zlaganje tiramisuja:
- V kozarec nabrizgamo malo mascarpone kreme.
- Piškote prepolovimo/nalomimo in namočimo v jagodni pire. Položimo jih na kremo.
- Čez piškote nabrizgamo plast kreme in čez nažličkamo sveže jagode, katerim smo primešali nekaj pireja.
- Ponovimo plast piškotov, kreme, jagod in zaključimo s kremo.
- Površino potresemo z liofiliziranimi malinami ali jagodami v prahu, super se obnesejo tudi mandljevimi lističi.
Recept si lahko ogledaš tudi na spodnjem kliku


