GA+kuhinje

Galeta z bučkami in bresaolo

Sestavine:

  • 130 g moke
  • 20 g ribanega parmezana
  • 100 g masla
  • žličke sladkorja
  • ¼ žličke soli
  • 50 ml ledene vode

Sestavine za nadev:

  • 1 velika bučka (300-350 g)
  • ½ žličke soli
  • 150 g skute
  • 30 g parmezana, nariban
    10 g svežih zelišč (bazilika, drobnjak, peteršilj)
  • 2 stroka česna, naribana
    limonina lupinica ene limone
  • ¾ žličke soli
  • ½ žličke popra
  • 1 jajce, razžvrkljano
  • pinjole
  • bresaola

 

  •  

Priprava testa:

V multipraktik stresemo moko, dodamo sol, sladkor in hladno maslo narezano na manjše kocke.
Prilijemo hladno vodo in mešamo toliko časa, da se drobtinasto testo začne oblikovati v kepo.
Testo oblikujemo v ploščati disk in ga zavijemo v folijo za živila.
Prestavimo ga v hladilnik za vsaj 30 minut. Najbolje je da odstoji 2 uri.

Priprava nadeva in galette:

  1. Bučko narežemo na rezine (3-5 mm debeline) in jih zmešamo s ½ žličke soli. Pustimo jih stati 20 minut nato jih previdno odcedimo.
  2. V skledi skupaj zmešamo zrnati sir, parmezan, sesekljana zelišča, česen, limonino lupinico, sol in poper.
  3. Poskusimo, če je nadev dovolj začinjen nato primešamo polovico jajca.
  4. Pečico segrejemo na 200 °C in pripravimo pladenj.
  5. Na pomokanem papirju za peko razvaljamo testo v obliki kroga (28 cm) na približno 3 mm debeline.
  6. Skupaj s papirjem za peko prestavimo testo na pladenj.
  7. Na testo namažemo sirni nadev tako, da pustimo okoli 3 cm neobmazanega roba. Čez nadev položimo rezine bučk, tako da se delno prekrivajo.
  8. Sedaj neobmazan rob testa prepognemo čez nadev. Rob testa premažemo s preostalo količino jajca.
  9. Galetto pečemo približno 35 minut pri 200 °C. Če v tem času dno ni dovolj pečeno, površino pokrijemo z alu folijo in podaljšamo čas peke.
  10. Galetto pustimo hladiti 5 minut nato jo narežemo in postrežemo skupaj s praženimi pinjolami in bresaolo.

Oglejte si video, v katerem Sašo prikaže, kako nastanejo piškoti – od začetka do konca

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]