GA+kuhinje

Špargljeva pita s stepeno feto za Veliko noč

Čas priprave: 30 minut
Količina: 4 porcije
Zahtevnost: 1/5

Sestavine za špargljevo pito s stepeno feto:

  • zavoj listnatega testa
  • 150 g creme fraicha (lahko tudi kisla smetana)
  • 150 g fete sira
  • žlička limonine lupinice
  • 1/3 žličke česna v prahu
  • 1/4 žličke popra
  • ščepec soli
  • jajce
  • 400 g špargljev
  • olje
  • jajce za premaz
  •  

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in s papirjem za peko pokrijemo pladenj ali pekač.
  2. Na pladenj položimo listnato testo in z nožem zarežemo 2 cm debel rob. Testa ne prerežemo v celoti, le toliko da bo nenadevan rob med peko lepše vzhajal.
  3. V skledi skupaj zmešamo creme fraiche, nadrobljen feta sir, limonino lupinico, česen, poper in sol. Poskusimo, da vidimo če je česa premalo nato pa primešamo še jajce. Sirni nadev razmažemo po testu vse do označenih robov.
  4. Špargljem odrežemo čvrste, olesenele konce in jih naoljimo. Zložimo jih po nadevu v simpatičnem zaporedju.
  5. Rob pite premažemo z razžvrkljanim jajcem nato jo prestavimo v ogreto pečico. Špargljevo pito pečemo 25-30 minut. Nekaj minut pred koncem peke lahko odstranimo papir za peko, da se dno hrustljavo zapeče.
  6. Pito narežemo na poljubne kose in čez bogato naribamo parmezan ali pa trdo kuhana jajca.

Obišči tudi Instagram profil Saše Škete, kjer najdeš še več okusnih receptov

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]