GA+kuhinje

Kuhinja je oder za ustvarjalnost, povezovanje in najlepše življenjske trenutke.

Prav zato smo z veseljem stopili v kulinarično sodelovanje s priznanim kuharjem in kulinaričnim ustvarjalcem Sašo Šketo, ki bo v naših salonih ustvarjal edinstvene recepte, delil navdih in prikazal, kako lahko iz kakovostne kuhinje nastanejo zares nepozabne jedi.

Prvi skupni recept je nastal v našem salonu v Kranju, kjer smo ob materinskem dnevu pripravili nekaj izjemno čutnega.

Jagodni tiramisu z vrtnico in penino za materinski dan

Čas priprave: 30 minut
Količina: 2 porciji
Zahtevnost: 2/5

Sestavine za mascarpone kremo:

  • 250 g mascarpone sira 
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 80-100 ml penine, polsuhe
  • 125 ml sladke smetane 

Sestavine za jagodni pire:

  • 300 g svežih jagod 
  • 60 g sladkorja
  • žlica limoninega soka
  • 4 žličke vrtnične vode

Sestavine za jagodni nadev:

    • 200 g svežih jagod, drobno narezane 
    • žlica sladkorja/vanilijev sladkor
    • žlička vrtnične vode/penine
    • 80 g cavoiardi piškotov

Priprava:

  1. V skledi skupaj zmešamo mascarpone sir in sladkor v prahu. Dodamo penino in premešamo.
  2. Prilijemo sladko smetano in stepamo do mehkih vrhov.
  3. Kremo prestavimo v vrečko za brizganje.
  4. V loncu skupaj zmešamo narezane jagode, sladkor, limonin sok. Zavremo in kuhamo 5 minut.
  5. Odstavimo z ognja in spasiramo v pire. Pire precedimo in primešamo vrtnično vodo.

Zlaganje tiramisuja: 

  1. V kozarec nabrizgamo malo mascarpone kreme.
  2. Piškote prepolovimo/nalomimo in namočimo v jagodni pire. Položimo jih na kremo.
  3. Čez piškote nabrizgamo plast kreme in čez nažličkamo sveže jagode, katerim smo primešali nekaj pireja.
  4. Ponovimo plast piškotov, kreme, jagod in zaključimo s kremo.
  5. Površino potresemo z liofiliziranimi malinami ali jagodami v prahu, super se obnesejo tudi mandljevimi lističi.

Recept si lahko ogledaš tudi na spodnjem kliku

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]