PREDSOBA

Predsoba ustvari prvi vtis o stanovanju in prvi vtis je najpomembnejši, tako kot nam stisk roke veliko pove o človeku.

V majhni predsobi je ponavadi prostora za namestitev shranjevalnih površin dokaj malo. Njeni ureditvi pogosto namenjamo premalo pozornosti, saj se v njej se ne zadržujemo, tu le hodimo skozi, odložimo vrhnja oblačila in sezujemo čevlje. Predsoba naj bi bila opremljena funkcionalno in skladno z drugimi prostori v stanovanju.

svetla predsoba

Pozorni moramo biti pri izbiri opreme in barv. Te naj bodo svetle in tople, zlasti če je prostor majhen, v večjem pa lahko zaživijo tudi temnejši odtenki. Glede opreme raje izberimo le nekaj kosov pohištva, drugače bo vhod naš dom hitro deloval preveč zapolnjeno in temačno.

Tri osnovne funkcije predsobe so ogledalo, obešalniki za dnevno obešanje oblačil in prostor za čevlje.

Ko vstopimo v stanovanje, želimo odložiti vse, kar imamo v rokah ali oblečeno. V predsobi tako ne smejo manjkati odlagalne površine za ključe, pokrivala, torbice in oblačila. Priročni so raznovrstni obešalniki, predalniki in police. Uporabne so tudi škatle, kamor shranimo manjše predmete.

Predsoba

Klop v obliki skrinje je priročna za sezuvanje čevljev.

Med barvami pohištva prevladujeta bela v visokem sijaju/mat in hrast. Barve so tiste, ki dajejo občutek svežine. Te naj bodo svetle, tople in vesele.

Če je prostor specifične oblike, ga prilagodimo željam uporabnika in meram prostora in tako omogočimo optimalno izkoriščenost. Če je predsoba dovolj velika, si v njej lahko omislite tudi garderobno omaro.

Obvezna oprema predsobe

Velika garderobna omara, kamor bomo pospravili vrhnja oblačila in čevlje. Če nimamo dovolj prostora za visoko omaro, se odločimo za nekoliko nižjo in obešalnik pričvrstimo na steno ali postavimo v kot – kot stojalo.

Vgradna omara, kamor lahko poleg čevljev in vrhnjih oblačil pospravimo še ostale pripomočke. Dobro se je odločiti za smiselno razporejeno notranjost. Potrebno je obdržati nekaj polic, del z obešalno palico in predale, kateri nam omogočajo dostop do notranjosti.

V vsakem primeru pa lahko na vrata omare namestimo ogledalo, ki nam bo omogočil še zadnji ogled pred odhodom iz stanovanja ali hiše.

Odpiranje je lahko klasično ali z drsnimi vrati. Vsak sistem ima svoje prednosti in slabosti, vendar se največ ljudi  odloči za drsna vrata, saj s klasičnimi vrati posegamo v prostor. V primeru drsnih vrat pa polovica omare vedno ostane zaprta.

Priporočljivo je, da tik ob vhodna vrata postavimo stojalo za dežnike, saj tako ne bo skrbi, da bi v predsobi nastalo jezero.

Prijavite se na informativni 3D izris:

MORDA VAS ZANIMA TUDI